Magnums, Ben & Jerry’s, Solero’s… Als je veganistisch bent, laat je deze ijsjes waarschijnlijk links liggen. Binnenkort hoeft dat niet meer.
Van Magnum tot Solero: van deze bekende ijsjes is er binnenkort ook een vegan variant
Unilever heeft namelijk bekendgemaakt dat er óók een vegan variant komt van deze bekende ijsjes.
Vegan ijs
Hoe dat kan, vraag je je misschien af? Een Magnum bevat van nature veel melk. Om aan de veganistische eisen te voldoen worden er in de vegan Magnums eiwitten gebruikt uit erwten. Ook de chocolade is (uiteraard) zonder melk. De glutenvrije Cornetto ging de Magnum al voor; deze wordt gemaakt met sojamelk.
‘Melkloze’ smaken
Ben & Jerry’s heeft zich al helemaal gewaand in de wereld van de veganisten; zij hebben al drie ‘melkloze’ smaken op de markt gebracht, gemaakt van amandelpasta in plaats van melk. Binnenkort komt daar een nieuwe smaak bij: Coconutterly Caramel’d. Hetzelfde geldt voor Solero, hier wordt een citroenijsje aan toegevoegd nadat perzik en aardbei de revue hebben gepasseerd.
Lees ook
Dat geeft de burger moed: 9 x jullie vegetarische favorieten
‘Flexibele veganisten’
Foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan vertelt aan RTL Z dat veel mensen dierenwelzijn en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, maar geen fulltime veganist zijn. Dit is interessant voor de voedselindustrie, zegt Amerlaan: “Ze zijn bewust bezig om de jonge generatie te laten aansluiten.”