En wij gokken zomaar dat-ie voor veel van jullie erg herkenbaar is. Want voordat je je kroost (drie)dubbel hebt aangekleed en de boterhammen gesmeerd zijn – want alles op de piste is zo ontiegelijk duur – heb je onderhand al geen zin meer. Het eerste deel van Sylvia’s column lees je alvast hier:
Bammetjes smeren
‘Eet nou iets behóórlijks. Je kunt toch geen uren skiën bij min 20 op een half mandarijntje? Neem een voorbeeld aan je broer, die eet tenminste door tot hij moet kotsen. Nee, neem maar geen voorbeeld aan je broer. Smeer dan maar een broodje om mee te nemen, anders moeten jullie boven weer twee keer lunchen.’
Twee paar sokken
‘Niks ‘nou en?’, een lullige kom goulashsoep kost hier al 15 euro. Nou, dan smeer ík het wel voor je. Nutella dan maar weer? Hier. Nee, in een servet! Omdat je anders weer je hele ski-jack onderkliedert, dáárom! Nou, ga je aankleden. Denk eraan, twee paar sokken, het is min 20. Heb je dat broodje nou? Jezus, jongen… hier. Hup, en nu aankleden! Tot zo!’