Ze hadden een idee, gingen aan de slag en kunnen het succes van hun start-up nu bijna niet bijbenen.“Ik heb geen bedrijfje, maar run een goedlopende organisatie.”
SANDRA VAN HOUWELINGEN-RAMADHIN (60), getrouwd, twee kinderen, is oprichter-eigenaar van Sorgh & Hoop, dat Surinaams-Caribische kruidenpasta’s maakt.
“In 1994 bedacht ik het concept Sorg & Hoop: een restaurant in een koloniaal pand waar je kon eten, maar waar ook veel ruimte was voor Surinaamse kunst en cultuur. Zo’n ‘avondje Paramaribo’ zorgde voor verbinding. We verkochten zeshonderd couverts per dag en ik had tachtig man personeel in dienst. Later kwam daar Kerrie & Koriander bij: koloniale tijden in Azië. In 2007 verkocht ik mijn zaken. Ik had kleine kinderen en wilde meer thuis zijn. Ik schreef een kook- en cultuurboek en ontwikkelde met een creatief team drie kruidenpasta’s, salsa’s en rubs.
Exclusief voor
LINDA.abonnees
- Lees LINDA.magazine online
- Aangevuld met exclusieve interviews en verhalen
- Toegang tot exclusieve kortingen en winacties
- Maandelijks opzegbaar