Documentairemaker Linda Hakeboom (38) heeft goddank geen borstkanker meer. “Tijdens de chemo vond ik zelfs een appel smerig ruiken.”
Stel, ik kom bij jou op de koffie en ik wil iets meenemen. Waar maak ik je dan blij mee? “Appelkruimeltaart van de Hema. Ik heb als zestienjarige een tijd op de Hema-taartenafdeling gewerkt, met een mutsje op en zo’n wit schort. Als er aan het eind van de dag exemplaren over waren, kregen wij die mee naar huis.”
Ben je een koffieleut? “Enorm, vooral ’s ochtends. Ik word het fijnst wakker met twee dubbele espresso’s.”
Ga je vaak uit eten? “Geregeld, na een drukke dag heb ik meestal geen puf meer om de keuken in te gaan. Ik vind koken heel leuk, maar ik moet er wel tijd voor hebben. Anders haal ik liever wat of zoek ik een eettentje in de buurt.”
Je koos het Thaise restaurant Khorat Top als lievelingsrestaurant. Wat is er zo speciaal aan? “Er werken zulke ontzettend lieve mensen, het is er totaal pretentieloos. En het maakt niet uit hoe laat je binnenkomt of hoelang je blijft zitten. Ik vind bijna alles lekker hier. Wat ik altijd bestel, is nummer 58: gefrituurde tofu met koriander, tomaat, komkommer en rode ui. En dan nog een portie viskoekjes erbij. Gelukkiger kun je me niet maken.”
Exclusief voor
LINDA.abonnees
- Lees LINDA.magazine online
- Aangevuld met exclusieve interviews en verhalen
- Toegang tot exclusieve kortingen en winacties
- Maandelijks opzegbaar