Eetleven

Pauline Wingelaar: 'Zodra we wakker zijn, bespreken we wat er gegeten gaat worden'

Bij presentatrice Pauline Wingelaar (39) en haar man staat de borrelplank steevast startklaar. Maar er is ook altijd rauwkost in huis: “Elke middag een cruditeetje voor de jongens.”

Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken? “Raclette met roseval aardappeltjes of met stokbrood van Le Fournil de Sébastien. Daarvoor rijden we speciaal naar Hilversum. Mijn man Harmen en ik zijn enorme bourgondiërs, maar van maandag tot donderdag proberen we ons een beetje in te houden. Met twee jonge kinderen en allebei een drukke baan blijft er doordeweeks niet veel tijd over, maar in het weekend maken we er altijd een feestje van.”

Wie kiest wat er ’s avonds op tafel komt? “Zodra we ’s morgens wakker zijn, bespreken we hoe de dag eruitziet en wat er gegeten gaat worden. Harmen is chef slager en fromagerie. Ik ben chef supermarkt. Op dinsdag past mijn moeder altijd op en dan kookt ze ook voor ons. Wat een luxe en zo heerlijk, want mama kookt geweldig.”
Vertel. “Ze is een ster in simpele Hollandse pot, de kinderen zijn er ook dol op. Bijvoorbeeld prei met mosterdsaus en gehakt. Broccoli met plakken kaas, of lof met ham, kaas, banaan en slagroom. Of een zuurkoolschotel met ananas en rozijnen. Oh, het water loopt me in de mond.”
Het klinkt niet alsof de jongens moeilijke eters zijn. “Zijn ze ook niet. De jongste is dol op avg’tjes en de oudste maak ik blij met fajitas.”

TRENDING