ETEN

Howard Komproe: 'Voor deze verborgen eetparel pas ik mijn dagplanning aan'

Comedian en acteur Howard Komproe (52) maakt van elk gerecht een feest – en anders zijn moeder wel.

BBQ BATTLE “Al een paar jaar organiseer ik barbecuewedstrijden. Ontstaan tijdens corona, toen alle theaters dicht waren. Het werd een enorm succes. Tegenwoordig organiseren we events in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Almere. We zetten twee chefs – soms professionals, soms vergevorderde amateurs – tegenover elkaar en die maken twee of drie gerechten binnen hetzelfde thema: kip, vis, vega of burgers. Het publiek mag beslissen wie er het beste heeft gepresteerd. Hartstikke leuk en er komt veel publiek op af.”
VLEESSCHAAMTE “Nergens voor nodig. Als je af en toe een goed stukje vlees eet, dus níét uit de supermarkt, dan bestaat er niks lekkerders. Ik mag zelf helaas geen rood vlees meer eten vanwege mijn jicht, maar soms eet ik stiekem een goede rib-eye.”
DE AANSCHAF WAARD “Die eivormige barbecues, Kamado’s, zijn fantastisch om allerlei gerechten op te maken. En omdat ze afsluitbaar zijn, kun je ze ook als oven laten fungeren. Met het grootste gemak bak je er frites, groenten of prachtige taarten in.”
HELEMAAL GROOT “Samen met mijn tweeling Garcelle en Sonriza (22) woon ik in Nieuw-Sloten. Qua eettentjes is daar niks te beleven, maar dat geeft niet; ik woon er voor mijn rust. Koken kunnen we alle drie goed, maar Garcelle heeft een culinaire opleiding gedaan en is nu patissier. Wie er kookt, hangt van onze agenda’s af. We hebben het allemaal flink druk en ik werk bovendien vaak ’s avonds en in het weekend. We nemen ook best vaak lekkere happen mee uit de stad. Bijvoorbeeld van Kon esi Baka, een Surinaams eethuisje in Reigersbos. De Surinaamse keuken bestaat uit een mengelmoes van veel verschillende keukens. In dit zaakje koken ze Creools, hun maaltijdsoep bravoe is altijd goed.”

ANSJOVIS “Combineert zo lekker met avocado, tomaten en kaas.”
VOORGERECHTEN “Liever vier voorgerechten dan een hoofdgerecht. Meer smaak, minder zwaar op de maag.”
IJSBLOKJES “Onmisbaar als je vis of groente snel wilt terugkoelen.”
CHAR SIU SAUS “Iedereen kent het wel van babi pangang. Ik eet geen varkensvlees, maar ben wel dol op de specifieke smaak van deze saus.”

TRENDING