Vanaf donderdag 16 september vind je wekelijks een column van Ginny Ranu (36) op LINDA.nl. Hier een kleine kennismaking met deze creatieve alleskunner.
Ginny stelt zichzelf graag aan je voor.
Waar kunnen mensen je zoal van kennen?
“Dat is altijd een lastige, ik doe veel verschillende dingen door elkaar. Maar je zou me kunnen kennen van mijn eerste boek Ginny Werkt en ik ben nu bezig met het tweede boek, De Dood. Ook ben ik consulting editor bij A.W. Bruna Uitgevers. Ik begeleid daar andere auteurs in hun creatieve proces.
Daarnaast maak ik schilderijen en run ik op Instagram het meme-account Een uniek cliché. Mijn eigen Instagram-pagina is een soort lifestyleblog, maar dan heel persoonlijk.”
Gaat je column op LINDA.nl net zo persoonlijk zijn?
“Nou, het idee is dat ik mijn mening ga geven over actualiteiten. Maar dat zal wel vaak verweven zijn met dingen die me persoonlijk aangaan. Zo gaat mijn eerste column over kinkshamen. In eerste instantie als reactie op een podcast waarin lacherig werd gedaan over Ronald Molendijk die dj’t op seksfeesten. Maar toen kwam het MET Gala, waar ook veel bondagewear te zien was. Niets nieuws: het is al decennia een inspiratie voor modeontwerpers.
Een Daily Mail-journalist sprak haar zorgen daarover uit, over ‘het signaal’ wat je afgeeft als je zoiets draagt als ‘jongedame’. Lang verhaal kort: ik draag zelf ook bondage accessoires. Niet naar seksfeesten, maar over mijn kleding. Gewoon omdat ik het mooi vind. Daar heb ik dus over geschreven. O, verklap ik nu al te veel?”
Zijn er ook onderwerpen waar je absoluut níet over wilt schrijven?
“Er zijn natuurlijk genoeg onderwerpen waar ik geen kaas van heb gegeten. Ik heb altijd veel meningen, maar ik vind wél dat je die goed moet kunnen onderbouwen met feitelijke argumenten. Als ik ergens te weinig verstand van heb, ga ik geen groots standpunt innemen.”
Wat hoop je te bereiken met je column?
“Ik besef dat mijn mening niet de belangrijkste is, maar ik hoop dat-ie mensen bepaalde inzichten kan geven. Dat ze iets op een andere manier bekijken. De wereld is heel zwart-wit tegenwoordig. Misschien is het leuk als we proberen om in bepaalde situaties juist ook eens naar de andere kant te kijken. Je hoeft het er niet meteen mee eens te zijn, maar het is fijn als je begrip kunt tonen.”