Steeds meer vrouwen zetten volgens ‘VIVA’ vraagtekens bij de hormonen in anticonceptiemiddelen. Het blad sprak met vrouwen die de hormonen vaarwel zeiden.
Sindsdien vertrouwen ze op hun eigen ‘eisprong-kennis’ en op zíjn ’terugtrek-skills’.
‘Pull out’-methode
Denise (34) zocht met haar huisarts naar alternatieven voor de hormonale pil, maar niks hielp. “Ik bleef last houden van tussentijdse bloedingen, hoofdpijn en pijnlijke, opgezwollen borsten.” Acht jaar geleden zei Denise de pil definitief vaarwel. “Sindsdien doe ik bij vaste vriendjes aan ‘voor het zingen de kerk uit’. Maar niet voordat we beiden een soa-test hebben gedaan. Rondom mijn eisprong neem ik altijd minstens een week marge en gebruik ik condooms. Ik voel me zo veel beter en ben blij dat die troep niet meer in mijn lijf zit.”
Ook Suzanne (35) is enthousiast over de zogenoemde ‘pull out’-methode, maar Care for Women-specialist José Buik beveelt het alleen aan als je cyclus regelmatig is, je je eisprong goed aanvoelt en ‘zowel jij als je partner heel consequent te werk gaan met condooms in vruchtbare periodes’.
Bij Linda (38) werkte de methode niet zoals gepland. Zij en haar vriend hadden geen kinderwens, maar toen ze deze manier van anticonceptie gebruikten, raakte zij onverwacht zwanger. Verder vertelt Nina (28) in VIVA hoe de ‘pull out’–methode stress kan opleveren tijdens de sex.
Hoe Linda en Nina de nadelen ervaren en wat de andere vrouwen nog meer te zeggen hebben over deze methode, lees je in VIVA via Blendle (€).
Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).