Pindakaasfanaten opgelet! Het is Nationale Pindakaasdag. Niemand minder dan culinair wonder Miljuschka Witzenhausen deelt haar bijzondere pindakaasbanaantosti recept.
Vier Nationale Pindakaasdag met Miljuschka's bijzondere pindakaasbanaantosti
Move over ham! Maak lekker plaats voor pindakaas en banaan.
Deze tosti is ideaal als lunch, of gewoon lekker als tussendoortje waarbij je ‘cravings’ in zoet en hartig in een klap worden gestild. En niet geheel onbelangrijk: het is niet veel werk om te maken.
Ingrediënten
2 sneden oud brood
1/2 banaan
2 eetlepels pindakaas
1/2 theelepel kaneel
1 eetlepel boter
Boterhammen
Net zoals bij een normale tosti hoef je ook bij dit tosti-banaan-pindakaas-recept geen halsbrekende toeren uit te halen om het te maken.
Allereerst besmeer je de twee boterhammen met pindakaas. Daar verdeel je de banaan in plakjes overheen. Voeg nog wat kaneel toe en leg het brood op elkaar. Nu smeer je de bovenkant in met boter en toast je de tosti banaan totdat deze goudbruin is.
Sambal
Tip: Je kunt naar smaak ook nog allerlei andere zaken toevoegen. Zo is deze tosti met banaan ook lekker met een beetje sambal erop. Of veel, voor de pittige trek. Je kunt ook één helft van de boterham beleggen met chocoladepasta voor een bijzonder smaakvol effect.
Wil je nog meer heerlijke recepten van Miljuschka? Bekijk dan hier haar website vol lekkers.
Geen zin in een pindakaasbanaantosti, maar wel in een andere verrassende eetcombinatie? Probeer dan deze chocolade-courgettes.