We zijn niet vies van een spannend true crime-verhaal, maar van de nieuwe Netflix-documentaire ‘Girl in the Picture’ liggen we nog steeds wakker.
Iedere keer wanneer je denkt dat het niet nog gekker kan, neemt het verhaal weer een bizarre wending.
‘Girl in the Picture’
De documentaire Girl in the Picture begint met een voice-over die vertelt hoe er in april 1990 een stervende vrouw langs de snelweg in Oklahoma City, Amerika, wordt gevonden. “In het ziekenhuis vertelt ene Clarence dat hij haar man is en dat ze Tonya Hughes heet. Ze zou werken als stripper en ze hadden samen een zoontje met de naam Michael.”
Een oud-collega vindt Tonya’s moeder in de telefoongids en brengt haar op de hoogte. Van haar krijgt ze echter te horen dat Tonya al jaren dood is. “We wisten helemaal niet wie ze was”, vertelt ze. Dat versterkt alleen maar het vermoeden dat de vrouw niet door een ongeluk is overleden. Op haar aanraden wordt Michael ondergebracht bij een pleeggezin want, “Michael was niet veilig bij Clarence”.
Kind en echtgenote
In het ruim anderhalf uur durende verhaal wordt de mysterieuze dood van de vrouw steeds verder ontrafeld. Na haar overlijden blijft het lang stil, tot Michael vier jaar later wordt ontvoerd. In zijn opsporingsbericht herkent een vrouw uit de Amerikaanse staat Georgia haar vroegere schoolvriendin Sharon op een foto. Clarence herkent ze ook, maar dan onder de naam Warren Marshall. Ze kent hem als Sharons vader, niet als haar man.
De man die zich voordeed als Clarence Hughes blijkt na lang speurwerk uiteindelijk ook niet Warren Marshall te zijn, maar is in werkelijkheid Franklin Floyd. Hij is een veroordeeld ontvoerder en verkrachter en werd dusver nooit opgepakt. Tonya heet ook geen Sharon, maar is geboren als Suzanne Sevakis. Ze is niet zijn dochter, maar door hem ontvoerd als vierjarig meisje. Hij gebruikte haar eerst als zijn kind en later als echtgenote.
Ontknoping
Waar de meeste true-crime documentaires kijkers onbevredigd achterlaten door een moordzaak niet op te lossen, gebeurt dat bij Girl in the Picture een keer wél.
Of Suzanne uiteindelijk vermoord is en door wie, zie je in de documentaire Girl in the Picture, nu op Netflix.
Pas de privacy manager instellingen aan om dit YouTube item te kunnen bekijken.