De plantaardige baksels van ‘Heel Holland Bakt’-kandidaat Enzo zorgen voor een knetterend loftrompet van meester patissier Robèrt.
In een wereld vol room, boter en eieren is Enzo als een plantaardige oase.
‘Heel Holland Bakt’
De finale van Heel Holland Bakt nadert. De vijf amateur bakkers die nog over zijn zetten het ene na het andere gebakken plaatje neer. Een van de favorieten is Enzo, die vorige week voor de tweede keer tot ‘meesterbakker’ werd uitgeroepen door de jury.
Onderscheidend vegan
Thema van deze week is ’toetje’ en de eerste opdracht is een desserttaartje. Met het steeds hoger wordende niveau wordt het voor de bakkers lastiger om iets onderscheidends neer te zetten. Voor Enzo is dat niet helemaal het geval: hij heeft een lactose-intolerantie en probeert zoveel mogelijk veganistisch te eten én te bakken, ook tijdens zijn deelname aan het programma.
Indrukwekkend
Zijn vijgentaartje is op basis van zijden tofu, en daar slaat meester patissier Robèrt steil van achterover. “Enzo, ik ben echt onder de indruk, hoor. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Ik heb nog nooit van zijden tofu een mousse gemaakt en ik leer hier ook heel van, zoals jij hiermee omgaat. Complimenten, hoor.”
Verfijnd en veganistisch
Daar houdt de complimentenstroom niet op. Robèrt zorgt met zijn lofzang voor een blozende Enzo. “Dit kun je echt in de winkel verkopen, dat zou een grote hit worden. Veganistisch, maar zó verfijnd van smaak.”
Met die woorden lijkt hij opgelucht. Enzo is namelijk erg onder de indruk van (lees: ietsje onzeker door) de bakkunsten van Zeinab, misschien wel zijn grootste concurrent in. Volgens kijkers van het programma was alle lof meer dan verdiend.
Echt de allergrootste compliment die Enzo kan krijgen van Robèrt. Wat een ambassadeur voor het vegan eten! Echt chapeau #HeelHollandBakt#HHB