Door de coronacrisis is het niet mogelijk om gezellig buiten de deur te tafelen. Maaltijdbezorgers draaien daarentegen overuren. Maar wat is nu écht lekker eten voor thuis?
LINDA.nl proeft het Limburgse lentepakket van restaurant Par Hasard
De LINDA.nl-redactie test en proeft voor jou. Tessa Ponjée, social redacteur bij LINDA.nl, proeft deze week het Limburgse lentepakket van restaurant Par Hasard.
LINDA. proeft Par Hasard
Als er iets is waar je mij ’s nachts voor wakker mag maken dan zijn het wel goed bereide asperges. Geen pizza met vier kazen of een patatje met, maar lekkere, Hollandse asperges. Ik maakte dan ook een klein sprongetje toen ik zag dat je dit bij Par Hasard kan bestellen. Het lentepakket van het restaurant zit vol met ambachtelijke producten uit Limburg, waardoor je met de bestelling de lokale ondernemers steunt in deze moeilijke tijden.
Het bestellen van het tweedaagse pakket gaat online en is gemakkelijk. Het restaurant levert met een maximale bezorgafstand van 50 kilometer rond Amsterdam, en in Maastricht. Val je buiten die range, dan kan je in de auto stappen om het in Amsterdam op te halen. Een tweedaags pakket voor twee personen kost in totaal 69 euro.
Presentatie
De dag nadat ik het pakket had besteld, sprong ik op de fiets om om 18.30 uur het pakket op te halen in het restaurant. Hier ontving ik een grote doos, waarmee ik met moeite terug naar huis fietste (dat kan liggen aan zowel de grootte van de doos als mijn vreselijke conditie).
Eenmaal thuis open ik het pakket en ben ik positief verrast. In de doos zitten een handgeschreven kaart, een duidelijke uitleg van de producten en (gelukkig voor mij) een uitgebreide uitleg van alle recepten. Ook aan de details is gedacht: twee waxinelichtjes, vier theezakjes én een brief met een QR-code naar de speciale Par Hasard Spotify-playlist. Eén minpunt: ik had aangegeven dat ik graag een vegetarisch pakket wilde ontvangen, maar in de doos zit alsnog een zak zuurvlees en ham. Gelukkig weet mijn partner hier wel raad mee, maar dit vind ik wel een tikkeltje zonde.
Lees ook:
LINDA.nl proeft een maaltijd van Ineke’s restaurant uit ’s werelds grootste bruidszaak
Het menu
• Voorgerecht: een aspergesoep
• Hoofdgerecht: witte asperges met krieltjes, botersaus, gekookte eieren en ham
• Nagerecht: aardbeien met citroensap en rietsuiker
• Een extraatje: vier chocoladebonbons met thee
Bereiding
Om eerlijk te zijn was ik van tevoren een beetje huiverig voor het eindresultaat. Het enige wat ik namelijk gegarandeerd succesvol kan koken, is water. Ieder gerecht waarbij het recept meer dan twee regels heeft, is voor mij al een uitdaging. Maar ‘de verse en hoge kwaliteit producten vormen de basis van een laagdrempelig maar smaakvol menu’, staat op de website van Par Hasard. En dus houd ik de goede moed erin.
De waxinelichtjes en de playlist gaan aan en de aspergesoep staat binnen een paar minuten op tafel. Deze smaakt heerlijk, en het stukje brood dat ik nog thuis had liggen, maakt het af. Daarna is het hoofdgerecht aan de beurt. Na de vijfde keer het recept te hebben gelezen (nogmaals, dit ligt aan mijn niet bestaande kookkunsten) waag ik me aan de asperges.
Dankzij het duidelijke recept staat ook het hoofdgerecht met een klein half uurtje op tafel. De smaak is heerlijk en ik geef mezelf een klein schouderklopje omdat zelfs de asperges goed bereid zijn. Wellicht is het een placebo-effect, maar ik waande me dankzij het eten, de rode wijn en de Spotify-playlist echt even in een restaurant in plaats van mijn appartement. Iets wat ik van tevoren niet had verwacht.
Totale score
De totale score van het lentepakket van Par Hasard is een 8. Vooral de ervaring vond ik fantastisch. Ik nam voor het eerst sinds Nederland in een intelligente lockdown is gegaan echt de tijd om een lekker diner op tafel te zetten en ik heb een ontzettend gezellige avond gehad. Wil jij er ook even tussenuit tijdens de quarantainetijd? Dan raad ik je aan om vooral dit pakket te bestellen.
Onder de noemer LINDA. proeft test de LINDA.nl-redactie twee weken lang elke dag een afhaalmenu voor je. Dit is aflevering negen.