In de nieuwe aflevering van Urk kampt Albert met een flink personeelstekort in zijn snackbar. Vriend en stylist Teun komt gelukkig een dagje bijspringen. Maar dat brengt zo zijn eigen uitdagingen met zich mee.
Teun moet duidelijk nog veel leren.
Stress in Urk
“Wat is er, stresskip?” vraagt Teun bij binnenkomst. “Ja, helpen met je reet”, antwoordt Albert. Hij geeft Teun een schort dat niet bepaald in de smaak valt: “Heb je niets beters?” Albert is niet gediend van Teuns commentaar: “Stoppen met klagen, dat doe je maar in je eigen zaak.”
De stylist wordt met een rotvaart ingewerkt. Bestellingen inpakken, frituren, bonnetjes checken. “Ik snap wel dat je geen personeel hebt”, zegt Teun. “Hoezo dan?” vraagt Albert. “Het lijkt wel slavenarbeid. Het is dat je geen zweep hebt.”
Collega Josina leert Teun de fijne kneepjes van het vak. Hij moet de kebab snijden, maar dat lijkt makkelijker dan het is. Albert doet het voor, waarna Teun het mag proberen. Maar Albert is niet onder de indruk: “Het mag wel wat sneller.”
Wanneer Teun een kapsalon moet maken, verbaast hij zich over de hoeveelheid vlees. “Dat is heel slecht voor de CO2-uitstoot”, moppert hij. Albert lacht: “Wat dacht je van die haarlak die jij over je kop spuit.”
Ook met de saus is Teun te voorzichtig. “Niet zo weinig”, zegt Josina. “Een Urker houdt van veel. Anders worden we opgebeld met: ‘Waar is onze saus?'” Teun: “Je bent toekomstig hartpatiënt als je dit eet. Dan kun je gelijk je cardioloog bellen.”
Je kunt de hele aflevering van Urk hierboven terugkijken.