Steeds meer restaurants voegen plantaardig vlees toe aan hun menu. Zélfs Loetje, de koning der biefstukken, introduceert een vegetarische steak.
En die komt uit de 3D-printer.
Loetje
Het duurde even: maar restaurantketen Loetje heeft eindelijk het perfecte recept voor een vegetarische biefstuk gevonden. Waar de fervente vleesliefhebber kan genieten van de populaire ossenhaasbiefstuk met Loetje-jus én witbrood, kunnen vegetariërs nu ook genieten van een sappig stukje nep-vlees.
De plantaardige biefstuk is gemaakt van onder andere water en plantaardige eiwitten zoals tarwe, soja en aardappel. Maar ook van gerstemout, kleurstoffen, gedroogde groenten en eh, kersensap.
Vega biefstuk
De vega steak komt uit de 3D-printer, maar wordt wél in echte boter gebakken. “Daardoor krijg je echt die vleesstructuur: een rosé binnenkant en een buitenkant die karamelliseert in de pan”, zegt Erik Theeuwes, directeur Food & Beverage bij het moederbedrijf van Loetje tegen het AD.
De vegetarische biefstuk vind je momenteel alleen terug in het gerecht de Biefstuk Bali 0.0. Het is de bedoeling dat de vega optie later in meerdere gerechten de hoofdrol gaat spelen. In totaal serveren vijf vestigingen van Loetje een stuk vlees uit de 3D-printer.