Het begon allemaal met een knipoog naar de Oer-Hollandse tompouce van de Hema: de crompouce, bestaande uit een croissant gevuld met banketbakkersroom en daar bovenop roze fondant.
De zoete croissant is een hit op TikTok.
Zoete vis
Da’s leuk, maar het kan nog gekker qua creaties. En dus bedacht viskraam P&M Seafood in Gouda de kibbelpouce: een knapperig gefrituurde vis met vanilleroom én roze glazuur.
“We hebben het filmpje gemaakt met een knipoog naar alle soorten tompoucen die nu op de markt komen. Mijn vriendin houdt namelijk onze sociale media bij en die vond dat dit het ideale moment was om viraal te gaan”, vertelt Matthijs van Eersel, mede-eigenaar van P&M Seafood aan het AD.
Eerst de Frikanpouce en nu de Kibbelpouce! Wat wordt het volgende dat ranzige combinatie???
En ja, ook de kibbelpouce vliegt in rap tempo de virtuele wereld over. Sterker nog, hij gaat viraal.
De video op TikTok is inmiddels meer dan 870.000 keer bekeken. Kleine teleurstelling voor wie nu in de auto wil stappen naar Gouda, de gefrituurde vis-tompouce is gemaakt bij wijze van grap. De roze hap is niet te koop.
“Een collega heeft ‘m daadwerkelijk geproefd. De eerste hap vond ze wel lekker, omdat ze alleen nog maar het glazuur proefde. Toen de vis erbij kwam, stopten we met filmen, want ze spuugde het uit.”
Gemengde reacties
Onder de video op TikTok kreeg de viskraam gemende reacties. Sommigen vonden het echt te ver gaan, terwijl anderen het zien als de perfecte combinatie van zoet en zout.
Inmiddels wordt van bijna alles een tompouce gemaakt. Zo bestaan nu ook de kippouce, hamburgerpouce, sushipouce en de komkommerpouce.