Geen inspiratie voor je kerstdiner? Stop met stressen, want wij hebben een lijstje met de heerlijkste recepten van jouw favoriete influencers.
Deze keer deelt Widya Soraya haar favoriete recept met ons.
Widya Soraya
“Ik vind dit zo’n lekker recept én het is ook nog eens vegan. Elk hapje heeft zoveel laagjes smaak. Ik ben geen keukenprinses, maar dit recept van Avant Garden Vegan is makkelijk te volgen.”
Pas de privacy manager instellingen aan om dit YouTube item te kunnen bekijken.
Hoelang ben je bezig?
Zo’n 90 minuten, inclusief oventijd.
Voor hoeveel mensen is het geschikt?
Het gerecht is voor zo’n zes tot acht mensen geschikt. Perfect voor een kerstdiner dus.
– 1/2 kop boter – 1/2 kop bloem – 1 theelepel zwarte peperkorrels
– 4 kopjes sojamelk/havermelk
– 1 ui (gesneden in acht gelijke delen)
– snuf nootmuskaat
– 1 theelepel zeezout
– 1 kopje geraspte veganistische kaas
Bereidingswijze
Voorbereiden
Je begint met de bereiding van de bechamelsaus. In een middelgrote pan doe je de soja-/havermelk, gevolgd door het laurierblad, de ui, nootmuskaat, peper en zout. Zet de pan op laag vuur en roer af en toe.
Voor de lasagnesaus zet je een grote pan met olie op en voeg je de ui, knoflook, selderij en een snufje zout toe. Bak het mengsel ongeveer 3 tot 4 minuten. Vervolgens voeg je de courgette, aubergine en gemengde kruiden toe. Zet het vuur lager, doe een deksel op de pan en laat de mix 3 tot 4 minuten koken. Voeg het vegetarische gehakt toe en roer het allemaal goed door. Kook dit 2 tot 3 minuten. Doe de tomaatblokjes en balsamicoazijn erbij. Roer de tomatenpuree erdoor, doe het deksel erop en laat de saus op laag vuur 10 tot 15 minuten koken.
Bechamel
Smelt wat vegan margarine in een pan op laag vuur. Voeg de bloem toe als de margarine is gesmolten. Meng dit goed. Kook het mengsel al roerend een paar minuten lang. Het moet een pasta-achtige consistentie krijgen. De melk die je in een middelgrote pan hebt opgewarmd met ui en kruiden, klop je beetje bij beetje door het mengsel.
Als je alle melk hebt toegevoegd, moet de saus romig zijn; als je het kaasachtig wilt maken, voeg dan veganistische kaas toe. Bouw de lasagne laagje voor laagje op in een ovenschaal en eindig het gerecht met de bechamelsaus bovenop. Bak de lasagne 40 tot 45 minuten in de oven en klaar is kees. Nu kun je samen met je loved ones heerlijk smullen van jouw zelfgemaakte veganistische lasagne.