ETEN

Ultiem comfortfood: zo maak je Pien's pasta alla norma

Als er íéts is dat ik graag kook om vervolgens op de bank op te eten, onder een kleedje en met een leuke romcom op tv, dan is het wel deze pasta. Oftewel: ultiem comfortfood. Eet het uit een lekker diep bord.

Voor 4 personen:
2 aubergines
3 teentjes knoflook, fijngesneden
800 g gepelde tomaten uit blik
1 tl oregano
1 tl suiker
15 g verse basilicum,grof gehakt
50 g pecorino, plus extra ter garnering
400 g paccheri, rigatoni of penne
100 g ricotta
olijfolie
peper, zout
chilivlokken

1 Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in halve maantjes. Meng met olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat en schuif in de oven voor 30-35 minuten.
2 Verhit een scheut olijfolie in een pan. Bak de knoflook hier kort in aan, samen met chilivlokken (naar wens). Voeg dan de tomaten, oregano, suiker en een snufje peper en zout toe. Zet het vuur laag en laat dit minstens 15 minuten sudderen. Voeg steeds een beetje basilicum en pecorino toe en roer af en toe, waarbij je grote stukken tomaat klein maakt met een (houten) lepel.
3 Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de ­verpakking. Bewaar wat pastawater voor de saus.
4 Voeg de aubergine als deze klaar is toe aan de saus. Roer goed door.
5 Voeg vervolgens de pasta toe aan de saus, samen met wat pastawater indien nodig om de saus beter te binden.
6 Verdeel de pasta over de borden. Serveer met kleine dotjes van de ricotta, extra pecorino, peper en basilicum.

MEER MEIDEN

DEALS

LIFESTYLE

Promotional Border
Funny columns, persoonlijke verhalen en lekkere deals in je inbox.

Funny columns, persoonlijke verhalen en lekkere deals in je inbox.

Meld aan

EXCLUSIEF VOOR MEMBERS