Sta je al in de rij voor alles met pumpkin spice? Je zou het niet zeggen maar de herfst is bij Starbucks vandaag begonnen.
Geld besparen? We geven je het recept om ‘m gewoon thuis te maken.
Recept
Je zou het misschien vergeten, maar in de pumpkin spice latte zit écht pompoen. Als je een echte herfst latte wil maken is pompoen dan ook de eerste stap. Kook 100 gram pompoenblokjes in kokend water, pureer ze vervolgens met een staafmixer of in de blender. Mix dit dan met twee theelepels kaneel (zeer belangrijk), een halve theelepel nootmuskaat, kruidnagel en gember: dit noemen we de pumpkin spice.
Klop 75 milliliter slagroom los met een theelepel suiker. Als je liever slagroom uit een spuitbus wil gebruiken, kun je dit ook overslaan. Verwarm dan 200 milliliter melk met drie theelepels suiker. Doe dan drie theelepels pompoenpuree door de melk op hoog vuur. Zet daarna het vuur uit en doe een theelepel vanille-extract plus de pumpkin spice door de melk.
Doe dit mengsel nog een keer in de blender – daarna kun je het verdelen over vier glazen. Doe er een shot espresso bij, maak een toefje slagroom op het glas en doe er een snufje kaneel op.
Misschien niet precies hetzelfde als de classic bij de Starbucks, maar wel een slowway om een lekkere herfstmiddag door te brengen.