‘Greysexuality’ of grijsseksueel is een term die bij velen nog niet bekend is. Wij gaan je haarfijn uitleggen wat ‘Greysexuality’ inhoudt en wat erbij komt kijken.
Love is love: dit is alles wat je moet weten over 'Greysexuality'
Wat als je je niet als aseksueel identificeert, maar je je ook niet vaak of snel seksueel aangetrokken voelt tot mensen? Waar identificeer je je mee als je het gevoel hebt dat je er precies tussenin zit? Het zou kunnen dat de term Greysexuality dan beter bij jou past.
Greysexuality
Greysexual of Greyasexual, ook gespeld als Graysexual of Grayasexual (afgekort tot Gray Ace of Grace) is een seksuele geaardheid op het aseksuele spectrum, verwijzend naar degenen die betrekking hebben op aseksualiteit, maar toch het gevoel hebben dat er delen van hun ervaring zijn die niet volledig worden beschreven door het woord aseksueel. Greysexuality kan worden gebruikt als een specifieke identiteit, of als een overkoepelende term voor elke ace-specifieke identiteit die niet puur aseksueel is, inclusief demisexueel en anderen.
Een veelvoorkomende reden voor iemand om zich als Greysexual te identificeren, is dat ze wél seksuele aantrekkingskracht ervaren, maar slechts zeer zelden. Sommige grijsseksuele mensen voelen misschien maar één of twee keer in hun leven seksuele aantrekkingskracht. Anderen kunnen het vaker ervaren, maar nog steeds niet zo vaak als alloseksuele mensen – mensen die juist veel seksuele aantrekkingskracht voelen.
Enkele andere mogelijke Greysexuality ervaringen kunnen zijn:
- Af en toe seksuele aantrekkingskracht ervaren.
- Zeer zwakke seksuele aantrekkingskracht ervaren.
- Alleen in specifieke omstandigheden seksuele aantrekkingskracht ervaren.
- Zich onzeker voelen over de vraag of hij/zij/hen seksuele aantrekkingskracht ervaart.
- Aantrekking ervaren die alleen dubbelzinnig seksueel is.
- Zich vervreemd voelen van seksuele aantrekkingskracht.
- Anders gerelateerd aan aspecten van aseksualiteit, zelfs als het niet perfect past.
Greysexuality kan een op zichzelf staande oriëntatie zijn of worden gecombineerd met andere seksuele oriëntaties. Men zou bijvoorbeeld Greysexual en homoseksueel (Grey-homoseksueel) kunnen zijn, wat betekent dat wanneer iemand seksuele aantrekkingskracht ervaart, dit alleen is voor mensen van hetzelfde geslacht. De romantische tegenhanger van Greysexual is grijsromantisch of aromantisch.
Lees ook
Hebban en galkrant stellen canon samen van beste LHBTI+-boeken
Symboliek
De Greysexual vlag is ontworpen door Milith Rusignuolo en was op 21 juni 2013 via Wikipedia geüpload. Er bestaan verschillende varianten van de Greysexual vlag.
Zwart staat voor geen seksuele aantrekkingskracht. Donkergrijs staat voor heel weinig seksuele aantrekkingskracht. Paars staat voor voorwaardelijke seksuele aantrekkingskracht. Lichtgrijs staat voor enige seksuele aantrekkingskracht, maar niet zoveel als alloseksuele mensen en wit staat voor gemeenschap. Iedere seksualiteit en identiteit heeft een eigen vlag. Hieronder zie je een paar voorbeelden.
Tekst loop door onder de post.
Nieuwe vlag LHGBTIQAPC+
Ieder jaar wordt de Pride Month in het leven geroepen om de zelfbevestiging, waardigheid, gelijkheid en verhoogde zichtbaarheid van alle leden van de groep te vieren. En dit jaar is de o, zo bekende regenboog veranderd en nóg inclusiever gemaakt.
Lees ook
Apple werkt wereldwijd mee aan het weren van LHBTI+-apps: ‘LHBTI+’ers onderdrukt’