Pien laat haar libanees flatbread met halloumi, tzatziki, granaatappel en vijgenjam zien

ETEN

Pien laat haar libanees flatbread met halloumi, tzatziki, granaatappel en vijgenjam zien

Tijdens een bezoek aan Parijs ontdekte ik de combinatie van flatbread met vijgenjam, en sindsdien ben ik volledig verkocht.

Voor 4 stuks (reken 1-2 per persoon):
4 Libanese broden
1 blok halloumi, in plakken
2 el honing
1 el sesamzaad
1 romatomaat
1 rode ui
1 tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook, fijngesneden
0,5 komkommer
250 g Griekse yoghurt
sap en rasp van 0,5 citroen
pitjes van 1 granaatappel
handjevol verse dille, fijngesneden
4 el (zelfgemaakte) vijgenjam
extra vergine olijfolie
zout, peper

'DEZE COMBI IS
ONWEERSTAAN-
BAAR LEKKER'

1 Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten voorzichtig met een lepel. Rasp de komkommer vervolgens. Bestrooi de geraspte komkommer met zout en laat in een vergiet een uur uitlekken. Knijp dan zo veel mogelijk vocht uit de komkommerrasp. Meng dit met de Griekse yoghurt,1 el extra vergine olijfolie, het fijngesneden teentje knoflook en citroenrasp en -sap. Breng op smaak met peper.
2 Meng de plakjes halloumi met de honing en het sesamzaad. Laat even marineren.
3 Snijd de tomaat in blokjes en de rode ui in grove stukken. Meng met een scheutje extra vergine olijfolie en de gedroogde oregano. Zet opzij voor later.
4 Laat een pan goed heet worden. Bak de halloumi in de marinade goudbruin aan beide kanten.
5 Verwarm de Libanese broden. Verdeel wat van de tzatziki over de broden, gevolgd door de plakjes halloumi. Verdeel er de tomatensalade over, gevolgd door de granaatappelpitjes en de vijgenjam. Top af met verse dille.

TRENDING

Gerelateerd

LINDA.PREMIUM

NAIROBI: EENSTAD VAN VEELZIJDIGHEID

REIZEN

Nairobi: wandelen tussen hoge gebouwen en groene parken, maar een safari is nooit ver weg

‘Hoe blondkun je zijn?’

Editorial

‘Wie krul heeft wil steil haar en andersom. Wat maar weer bewijst: je wil meestal wat je níét hebt’

‘niet meteen naarde plastisch chirurg rennen, Fidan’

FIDAN & LECO

Dubbelinterview

Fidan & Leco: 'Zoals Helena Rubinstein al zei: ‘Er bestaan geen lelijke vrouwen, alleen luie'

‘Ik heb dit niet verdiend’

SYLVANA IJSSELMUIDEN

Interview

Presentatrice Sylvana Ijsselmuiden: ‘Het is heftig om zo'n deepfake video van jezelf te zien’

‘We leven in ééngrote vleeskeuring’

CAROLIEN BORGERS

Interview

Carolien Borgers: ‘Al die reclames die ons vertellen wat we moeten doen om er goed uit te zien. We leven in één grote vleeskeuring'

‘Ik moest diepin mezelf graven’

NICK SCHILDER

Interview

Nick Schilder: ‘Van de wending in mijn carrière heb ik echt wel wakker gelegen'

NET BINNEN