Deze week is de Nationale Week Zonder Vlees. Wil je de vegetarische keuken proberen, maar weet je niet waar je moet beginnen? We got you covered.
Nationale Week Zonder Vlees: 7 x vegetarische recepten
LINDA.Meiden zet een aantal vegetarische recepten voor je op een rij, inclusief boodschappenlijstje.
Supermarkten
Voordat je een vleesloos gerecht bereidt heb je natuurlijk de juiste ingrediënten nodig. Bij deze supermarkten kun je terecht voor vleesvervangende producten: Albert Heijn, Aldi, COOP, Deen, Ekoplaza, Jumbo, Lidl, Plus, en groothandelaren Bidfood en Sligro.
Vegetarische pasta a la pomodoro
Planning
2 personen
Bereiding 20 minuten
Ingrediënten
1 bakje BOON gehakt
200 gr pasta
1 ui, heel fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, in kleine stukjes
250 gr tomatenblokjes
1 el tomatenpuree
1 el Italiaanse kruiden
150 gr cherrytomaatjes
3 el olijfolie
1 tl sojasaus
2 el paneermeel
Een handje verse basilicum
Peper en zout naar smaak
Lees ook
Hoera voor ‘bananenbrood dag’: 5 x variaties om zelf te maken
Aan de slag
Verhit de oven op 220 graden. Was de cherrytomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Verdeel er wat olijfolie, peper en zout overheen en zet de schaal voor 15-20 minuten in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking in zout water tot het beetgaar is.
Maak ondertussen ook de romige saus. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de helft van de ui voor 2-3 minuten. Voeg daarna de knoflook toe en bak dit voor een minuutje mee.
Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Zet het vuur lager en laat de saus zachtjes koken voor ongeveer 10 minuten, tot het de gewenste dikte heeft. Voeg tijdens het koken peper, zout, Italiaanse kruiden en verse basilicum toe naar smaak.
Giet de pasta af en voeg het toe aan de saus. Roer het voorzichtig door elkaar.
Maak als laatste de gehaktballetjes. Meng in een kom de andere helft van de ui, BOON gehakt, sojasaus, peper en zout en draai er balletjes van met je handen.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes tot ze bruin en gaar zijn. Serveer de pasta met de vegan gehaktballetjes en verse basilicum.
Nog meer vegetarische recepten
Crave jij hamburgers? Probeer dan deze chiliburger met zoete aardappelpuree, yoghurtsaus, groente en een tijgerbol. Het gerecht is te bereiden binnen 20 minuten en je hebt dan genoeg voor twee personen.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door BOON MAAKT ER GEEN POTJE VAN (@boonbonen)
Zijn couscous en falafel meer jouw ding? Probeer dan deze tomaten couscous met falafel, die volledig vegan én budgetproof is. Dit is een gerecht voor twee personen en het staat binnen 20 minuten al op tafel.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door BOON MAAKT ER GEEN POTJE VAN (@boonbonen)
Wij hebben ook een recept voor de mac & cheese liefhebbers onder ons. Dit is een vegetarische mac & cheese met bloemkool en broccoli. Het duurt iets langer om te bereiden, namelijk 45 minuten. Maar dan heb je wel een heerlijk diner voor twee.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Nationale Week Zonder Vlees (@weekzondervlees)
Een snack voor de stevige trek: deze vegetarische nacho’s zijn heel eenvoudig te bereiden. Perfect voor een avondje Netflix! Binnen 20 minuten heb je een vegetarische ovenschotel voor je neus staan. Hier kan je dan lekker van smullen met zijn drieën!
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Nationale Week Zonder Vlees (@weekzondervlees)
Met dit recept kun je met zijn vieren genieten van een vegetarische kapsalon. Hier komen onder andere Franse frietjes, vegan shoarma, tomaten en komkommer aan te pas. Dit gerecht kun je na 55 minuten op tafel zetten.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Nationale Week Zonder Vlees (@weekzondervlees)
En last but not least hebben we nog vegetarisch recept voor typische Hollandse kost. Die mag natuurlijk niet ontbreken! Deze hutspot met vegetarische rookworst is genoeg voor vier personen en kun je binnen een snelle 25 minuten al serveren.
Dit bericht bekijken op Instagram
Een bericht gedeeld door Nationale Week Zonder Vlees (@weekzondervlees)