Heb jij maanden geleden al een deel van je garderobe op Vinted gezet, maar lijkt die kledingstapel achterin je kast maar niet weg te willen uit dat knusse hoekje? Dan hebben wij wat tips voor je.
Met een volle tas naar Homerr! Dít is hoe je je kleding op Vinted zo snel mogelijk verkoopt
Vinted is namelijk de perfecte manier om wat geld te verdienen met je oude kleding, maar dan moet je wel weten hoe je kleding het meest zichtbaar is voor kopers.
Foto’s
Eigenlijk is Vinted net Instagram of Tinder – de foto’s zijn het belangrijkst. Probeer daarom duidelijke foto’s te maken waarop je de items hebt gestyled, maar ook van de items op zichzelf. Heeft het kledingstuk een mooie stof? Maak er dan een close-up van. Doe dit ook als er een klein vlekje of gat in de kleding zit. Je wilt ten slotte geen slechte review aan de verkoop overhouden.
Daarnaast kun je de achtergrond van je foto’s veranderen, zodat ze net iets meer opvallen. Ga bijvoorbeeld voor een roze achtergrond of voor een simpele witte (als je meer van een clean-look houdt). Een handige app hiervoor is PhotoRoom. Deze app is gratis en verwijdert binnen no-time de achtergrond van een foto.
Beschrijving
Nu je de foto’s hebt gemaakt, heb je het lastigste taakje achter de rug. Maar vergis je niet, de beschrijving onder het item is minstens net zo belangrijk. Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om in de beschrijving te noemen. De maat en de staat van het item, de lengte en maten van het model en hoeveel bundelkorting je toepast.
Deze bundelkorting kun je zelf gemakkelijk aanpassen op je profiel. Op het moment dat iemand dit in de beschrijving ziet staan, is diegene eerder geneigd om naar de andere items op je profiel te kijken en eventueel nog iets te kopen. Korting vangen willen we allemaal, dus speel daar slim op in.
Ja, echt: de beenwarmers komen deze herfst terug als modestatementLees meerDaarnaast is het verstandig om je beschrijving niet (alleen) in het Nederlands te typen. Voor kopers uit het buitenland is jouw item een stuk makkelijker te vinden in het Engels. Een Spanjaard weet ten slotte niet dat jeans een spijkerbroek is in het Nederlands.
Tags
Om je items nog beter vindbaar te maken, kun je aan ieder kledingstuk een paar tags toevoegen. Om het enigszins makkelijk, maar toch effectief te houden, voldoen vier tot zes relevante tags per item. Verkoop je een lange geruite jurk? Dan zijn je tags bijvoorbeeld #gingham #maxidress, #summer, en #checkered zijn. Dit is ook de plek waar je bijvoorbeeld een trend kan benoemen als #Y2K of #western.
Boosten
Daarnaast biedt het platform ook een aantal betaalde mogelijkheden om je items meer in de spotlight te zetten. Zo kun je individuele items een boost geven, waardoor ze hoger in de zoekresultaten van kopers te zien zijn. Maar je kunt er ook voor kiezen om tegen een iets hogere prijs je hele kledingkast in de etalage te zetten. Waardoor jouw hele kast eerder op het home-scherm te zien is.
Laten we je voor eens en voor altijd leren dat een ‘boost’ veel effectiever is dan ‘in de etalage’. Verkoopt je kleding na een week nog niet? Dan kun je drie van je mooiste items een boost geven en zul je zien dat er ook meer wordt gekeken naar de rest van je items. Gebruik daarentegen nooit een boost net na het uploaden van een item. Het uploaden is al een boost op zichzelf, dus die extra boost gaat niet heel veel verschil maken.
De 'Dickies 874' broek is helemaal trending: dít is waar je op moet letten als je 'm kooptLees meerUploaden
Omdat het uploaden een soort boost is, is het niet slim om al je items in een keer te uploaden. Mensen die jou volgen krijgen namelijk een melding als je een item upload. Doe je er tien tegelijkertijd, dan krijgt een volger maar één melding. Doe je er daarentegen tien op tien verschillende dagen, dan krijgen jouw volgers dagelijks een melding.
Prijsdaling
Heb je dit allemaal gedaan, maar je item alsnog niet verkocht? Dan vraag je waarschijnlijk te veel geld voor het kledingstuk. Ga bij het uploaden van items altijd uit van een prijs die jij zelf zou willen betalen voor het item – en ga er dan nog iets onder zitten. Op die manier maak je jouw kledingkast aantrekkelijk en zul je zien dat je én meer verkoopt én meer volgers krijgt.
Ook kun je je aan een ezelsbruggetje vasthouden. Verkoopt je item niet binnen een week, dan gaat dat item niet meer de deur uit voor die prijs. Verlaag de prijs na die ene week dus iedere week een beetje. Op die manier krijgen de mensen die jouw item als favoriet hebben gemarkeerd een melding dat de prijs is gedaald en raken ze eerder in de verleiding om het kledingstuk te kopen.
Je kunt er ook voor kiezen om de mensen die jouw item een hartje hebben gegeven een ‘exclusief aanbod’ te geven. Je doet dan in de chat een bod, waarna de ander denkt dat ze een exclusieve deal hebben binnengehengeld.
Inpakken
Ben je ten slotte van plan om vaker dingen te verkopen via Vinted? Steek dan wat moeite in de verpakkingen van je items. Gebruik leuke stickers of tape en schrijf een kort kaartje voor de koper. Op die manier krijg je een goede review op je profiel die anderen kan overhalen om iets bij jou te kopen.
Parels voor een prikkie: dít is hoe je de mooiste items op Vinted scoortLees meer