Geef ze cadeau of maak ze zelf: het zeezout geeft precies de kick die je nodig hebt.
Voor 10 grote koeken:
90 g ongezouten roomboter
2 eieren
165 g havermout
140 g bloem
160 g (basterd)suiker
80 g rozijnen
1 el bakpoeder
1 el speculaaskruiden
1 tl keukenzout
150 g pure chocolade
grof zeezout
1 Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt de boter en laat iets afkoelen.
2 Meng alle ingrediënten (behalve de chocolade en het grove zeezout) tot een plakkerig deeg. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het te plakkerig blijft.
3 Maak 10 bollen van het deeg en verdeel deze over een met bak- papier beklede bakplaat. Zorg dat er voldoende ruimte tussen de bollen zit omdat ze nog iets uitlopen. Schuif voor ongeveer 18-20 minuten in de oven totdat ze bruin kleuren. Let op: de koeken zullen nog wat zacht zijn zodra ze uit de oven komen, maar dit hoort. Laat ze volledig afkoelen.
4 Smelt 3⁄4 van de chocolade au bain-marie (dus in een kommetje boven een pannetje heet water). Neem de pan met chocolade van het vuur, voeg de rest van de chocolade toe en laat roerend in de hete chocolade smelten.
5 Dip de afgekoelde koekjes voor de helft in de chocolade en besprenkel met het grove zeezout.
Exclusief voor
LINDA.meiden members
- Exclusieve funny columns en herkenbare verhalen
- De leukste winacties die je niet mag missen
- Alle magazine artikelen digitaal lezen
- Eenvoudig maandelijks opzegbaar