ETEN

Zo maak je de lekkerste chocokoek, maar dan chic uit een pannetje

Een druilerige dag of liefdesverdriet vragen om koekjes bakken, net als vroeger.

Voor 1 koek:
125 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
125 g bruine suiker
25 g kristalsuiker
1ei
1 tl vanille-extract
185 g zelfrijzend bloem
1 tl baking soda
75 g pure chocolade, grof gehakt
75 g witte chocolade, grof gehakt
50 g macadamianoten, grof gehakt
2-3 bolletjes vanille-ijs
gietijzeren pannetje (20 cm) of kleine ovenschaal

1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter samen met de bruine en kristalsuiker. Voeg ei en vanille-extract toe en meng. Voeg vervolgens de bloem en baking soda toe en mix tot een zacht deeg.
2 Schep de chocolade en macadamianoten door het beslag, maar laat een klein beetje over voor de garnering.
3 Vet het pannetje in met wat boter. Verdeel het deeg gelijkmatig over het pannetje en druk de rest van de chocolade en noten in de bovenkant. Schuif het pannetje voor 30 minuten in de voor- verwarmde oven en laat vervolgens minstens 15 minuten afkoelen. Garneer met de overgebleven macadamianoten en chocolade, en serveer met het vanille-ijs.

MEER MEIDEN

DEALS

LIFESTYLE

Promotional Border
Funny columns, persoonlijke verhalen en lekkere deals in je inbox.

Funny columns, persoonlijke verhalen en lekkere deals in je inbox.

Meld aan

EXCLUSIEF VOOR MEMBERS