Alleen die mascarpone nog even halen, de rest heb je gewoon standaard op je voorraadplankje.
Voor 8-10 personen
4 eieren
200 g kristalsuiker
500 g mascarpone
350 ml espresso
2 el amaretto (optioneel)
300 g (Italiaanse) lange vingers
cacaopoeder
1 Splits de eieren en zorg ervoor dat de eierdooiers volledig gescheiden zijn van het eiwit.
2 Klop de eiwitten stijf tot een luchtige massa in een vetvrije kom met de helft van de suiker tot er pieken ontstaan. Houd apart.
3 Klop de eierdooiers met de rest van de suiker tot een luchtige en lichtgele massa. Voeg de mascarpone toe en klop mee.
4 Voeg in drie delen de eiwitten toe aan het mascarponemengsel en schep rustig om, zodat een luchtige massa ontstaat.
5 Meng eventueel de espresso met de amaretto. Doop de lange vingers in de espresso en bedek de gehele bodem van een bak- vorm of ovenschaal hiermee. Verdeel het mascarponemengsel er gelijkmatig over en bedek nogmaals met een laag in espresso gedompelde lange vingers. Maak af met nog een laag mascarpone. Dek de schaal af en zet minstens 4 uur in de ijskast.
6 Bestrooi de tiramisu voor het serveren met een dikke laag cacaopoeder.
Exclusief voor
LINDA.meiden members
- Exclusieve funny columns en herkenbare verhalen
- De leukste winacties die je niet mag missen
- Alle magazine artikelen digitaal lezen
- Eenvoudig maandelijks opzegbaar