Dit maken voor iemand staat gelijk aan pure liefde.
Voor 10-12 personen:
220 g zandkoekjes
50 g geraspte kokos
75 g ongezouten roomboter, gesmolten
200 g witte chocolade
800 g roomkaas
150 g kristalsuiker
4 eieren
200 ml zure room
1 el maizena
springvorm (22 cm)
Voor de passievruchtlaag:
6 blaadjes gelatine
12 passievruchten (+ eventueel extra voor decoratie)
4 el kristalsuiker
1 Verwarm de oven voor op 130 graden. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige zak en sla ze fijn met een deegroller.
2 Mix de koekjes met de kokos en de gesmolten boter en verdeel dit mengsel over de met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan zodat je een stevige en gelijke bodem krijgt. Bak 10 minuten in de oven. Haal vervolgens uit de oven om af te koelen, maar laat de oven aan staan.
3 Smelt de witte chocolade au bain-marie (dus in een kommetje boven een pannetje heet water) of heel zacht in een steelpannetje (let op dat het niet verbrandt).
4 Mix de roomkaas met de suiker. Voeg de gesmolten chocolade, eieren, zure room en maizena toe en meng. Verdeel dit over de (afgekoelde) bodem en strijk het glad.
5 Zet de cheesecake op een rooster in het midden van de oven. Tip om scheuren te voorkomen: zet een braadslee of grote oven- schaal met kokend water onder in de oven. Bak de taart in 75-100 minuten gaar. De taart moet gestold zijn, maar mag in het midden nog wat wiebelen. Laat afkoelen, en zet daarna 2 uur in de ijskast.
6 Maak na 2 uur de passievruchtlaag: week de gelatine enkele minuten in koud water. Snijd ondertussen de passievruchten open en haal de pulp eruit. Doe de pulp met de suiker in een pannetje en breng aan de kook. Wacht tot de suiker is opgelost. Haal dan van het vuur. Knijp het water goed uit de gelatineblaadjes en meng deze door de passievrucht. Laat iets afkoelen, voordat je het mengsel gelijkmatig over de taart schenkt. Zet de taart minstens 2 uur terug in de ijskast. Garneer ’m daarna optioneel met extra passievrucht en geniet!
Exclusief voor
LINDA.meiden members
- De lekkerste deals en winacties die je niet mag missen
- Vier keer per jaar een extra dikke editie (+ minimagazine én goodie)
- Exclusieve extra content zoals funny columns en herkenbare verhalen
- Alle magazine artikelen digitaal lezen