Eten

Nom, zo maak je Pien Wekkings befaamde pita kaas deluxe

Wie knaagt er niet af en toe op een pita kaas? Dit is de deluxe-editie, die stiekem nóg lekkerder en gelukkig ook voedzamer is.

Voor 2 pita’s:
4 el (zelfgemaakte) verse pesto*
2 pita’s
1 grote bol mozzarella, in plakjes
30 g (baby)spinazie
30 g zongedroogde tomaat, uitgelekt en fijngesneden

Voor de pesto: mix 20 g geroosterde pijnboompitten, 40 g basilicum, 1 teentje knoflook en 30 g Parmezaanse kaas in een vijzel of hakmolen tot een puree. Voeg extra vergine olijfolie beetje bij beetje toe, tot je de gewenste dikte hebt. Breng op smaak met peper en zout.

Voor de pita’s: snijd de pita’s doormidden bijna door, zodat je ‘pockets’ overhoudt. Besmeer de binnenkant van de helften met de pesto. Vul de pita’s voorzichtig met de mozzarella, spinazie en zongedroogde tomaat. Gril beide kanten goudbruin in een grillpan tot de kaas gesmolten is.

TRENDING

Gerelateerd

LINDA.PREMIUM

‘ik houd niet van moeilijkdoenerij’

RAPPER SEF

ETEN

Rapper Sef deelt zijn Mexicaanse keukenhits: 'Ik begin gewoon met koken en kijk wel waar het schip strandt'

‘Over salades kan ik úren praten’

Karsu Dönmez

ETEN

Karsu Dönmez deelt haar favoriete recepten: ‘De Turkse keuken is helemaal niet ingewikkeld'

Achtergrond

'Toen óók mijn zoon geen vlees meer wilde eten, vormde ik een minderheid in mijn eigen huis'

Achtergrond

Relatie met een Asperger: 'Soepele casanova’s zijn het meestal niet'

NET BINNEN