Pien laat haar quinoasalade met zoete aardappel, muntpesto en feta zien

ETEN

Pien laat haar quinoasalade met zoete aardappel, muntpesto en feta zien

Soms heb je gewoon geen zin om moeilijk te doen, maar wil je wel voedzaam én lekker eten. Dit recept krijgt bonuspunten, want ook super als lunch.

Voor 4-6 porties:
250 g quinoa
100 g rucola
400 g zoete aardappel, in blokjes
2 stengels bosui, in dunne ringen
0,5 komkommer, in kleine blokjes
100 g feta, verkruimeld
extra vergine olijfolie
peper, zout

Voor de muntpesto:
20 g pijnboompitten
20 g verse basilicum
20 g verse munt
1 teentje knoflook
30 g Parmezaanse kaas
sap van 0,5 citroen
extra vergine olijfolie
peper, zout

'KAN DE VOLGENDE
DAG ALS LUNCH,
DUS WIN-WIN'

1 Maak eerst de muntpesto. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge pan en laat even afkoelen. Doe de pijnboompitten, basilicum, munt, knoflook en Parmezaanse kaas in een vijzel of hakmolen. Plet of mix tot een gladde puree. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe, tot je de gewenste substantie hebt. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
2 Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de blokjes zoete aardappel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Schuif in de oven voor 20-25 minuten, tot de blokjes gaar zijn.
3 Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Laat even afkoelen.
4 Meng de gekookte quinoa met de rucola en driekwart van de muntpesto en roer goed door elkaar. Voeg de zoete aardappel, komkommer en bosui toe. Top af met de feta en de rest van de muntpesto.

TRENDING

Gerelateerd

LINDA.PREMIUM

‘Ik hou van freestylen’

HOWARD KOMPROE

ETEN

Howard Komproe: 'Voor deze verborgen eetparel pas ik mijn dagplanning aan'

‘Hoe blondkun je zijn?’

Editorial

‘Wie krul heeft wil steil haar en andersom. Wat maar weer bewijst: je wil meestal wat je níét hebt’

‘niet meteen naarde plastisch chirurg rennen, Fidan’

FIDAN & LECO

Dubbelinterview

Fidan & Leco: 'Zoals Helena Rubinstein al zei: ‘Er bestaan geen lelijke vrouwen, alleen luie'

‘Ik heb dit niet verdiend’

SYLVANA IJSSELMUIDEN

Interview

Presentatrice Sylvana Ijsselmuiden: ‘Het is heftig om zo'n deepfake video van jezelf te zien’

‘We leven in ééngrote vleeskeuring’

CAROLIEN BORGERS

Interview

Carolien Borgers: ‘Al die reclames die ons vertellen wat we moeten doen om er goed uit te zien. We leven in één grote vleeskeuring'

NET BINNEN