ETEN

Pien laat haar libanees flatbread met halloumi, tzatziki, granaatappel en vijgenjam zien

Tijdens een bezoek aan Parijs ontdekte ik de combinatie van flatbread met vijgenjam, en sindsdien ben ik volledig verkocht.

Voor 4 stuks (reken 1-2 per persoon):
4 Libanese broden
1 blok halloumi, in plakken
2 el honing
1 el sesamzaad
1 romatomaat
1 rode ui
1 tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook, fijngesneden
0,5 komkommer
250 g Griekse yoghurt
sap en rasp van 0,5 citroen
pitjes van 1 granaatappel
handjevol verse dille, fijngesneden
4 el (zelfgemaakte) vijgenjam
extra vergine olijfolie
zout, peper

'DEZE COMBI IS
ONWEERSTAAN-
BAAR LEKKER'

1 Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten voorzichtig met een lepel. Rasp de komkommer vervolgens. Bestrooi de geraspte komkommer met zout en laat in een vergiet een uur uitlekken. Knijp dan zo veel mogelijk vocht uit de komkommerrasp. Meng dit met de Griekse yoghurt,1 el extra vergine olijfolie, het fijngesneden teentje knoflook en citroenrasp en -sap. Breng op smaak met peper.
2 Meng de plakjes halloumi met de honing en het sesamzaad. Laat even marineren.
3 Snijd de tomaat in blokjes en de rode ui in grove stukken. Meng met een scheutje extra vergine olijfolie en de gedroogde oregano. Zet opzij voor later.
4 Laat een pan goed heet worden. Bak de halloumi in de marinade goudbruin aan beide kanten.
5 Verwarm de Libanese broden. Verdeel wat van de tzatziki over de broden, gevolgd door de plakjes halloumi. Verdeel er de tomatensalade over, gevolgd door de granaatappelpitjes en de vijgenjam. Top af met verse dille.

TRENDING

Gerelateerd

LINDA.PREMIUM

‘Over salades kan ik úren praten’

Karsu Dönmez

ETEN

Karsu Dönmez deelt haar favoriete recepten: ‘De Turkse keuken is helemaal niet ingewikkeld'

Achtergrond

'Toen óók mijn zoon geen vlees meer wilde eten, vormde ik een minderheid in mijn eigen huis'

Achtergrond

Relatie met een Asperger: 'Soepele casanova’s zijn het meestal niet'

heleen

'ik vind het moeilijk om met mijn vriend over sex te praten'

Column

‘In een relatie kan het eng zijn om hardop te zeggen wat je lekker vindt en wat juist niet’

kluun

‘vijf pubers hadden we, in alle soorten en maten’

Column

Kluun: ‘De pubertijd. Daar moet iedere puber doorheen. En dus ook iedere puberouder'

roos

‘als mijn man weg is, slaap ik voor geen meter’

Column

‘Kinderen zijn top, maar zij nemen vaak bezit van mijn tijd, mijn lijf en mijn hoofd’

NET BINNEN