ETEN

Pien laat haar chocolade-olijfoliecake met espresso-mascarponecrème zien

Ik ben geen meesterbakker en dat zal ik ook nooit worden. Toch heb ik een aantal baksels die het goed doen op verjaardagen, als cadeautje of voor mezelf op een zondagmiddag.

Voor de cake:
3 eieren
150 ml extra vergine olijfolie
130 g Griekse yoghurt
200 g bloem
170 g suiker
2 tl bakpoeder
40 g cacao + extra ter garnering, gezeefd
8 g vanillesuiker
1 tl zout

Voor de espresso-mascarponecrème:
250 g mascarpone
20 ml espresso, afgekoeld
4 g vanillesuiker
merg van1 vanillestokje

'IK HOU VAN
IMPROVISEREN
TIJDENS
HET KOKEN'

1 Verwarm de oven voor op 160 graden.
2 Begin met de cake: meng alle natte ingrediënten.
3 Mix alle droge ingrediënten en voeg lepel voor lepel toe aan de natte ingrediënten. Mix dit tot een egaal beslag.
4 Stort het beslag in een cakevorm en schuif deze voor circa60 minuten in de oven, totdat de cake gaar is. Laat de cake vervolgens afkoelen.
5 Maak ondertussen de espresso-mascarponecrème: mix de mascarpone met de espresso, vanillesuiker en vanillemerg.
6 Serveer de cake met de espresso-mascarponecrème en maak af met extra cacaopoeder.

MEER MEIDEN

DEALS

LIFESTYLE

Promotional Border
Funny columns, persoonlijke verhalen en lekkere deals in je inbox.

Funny columns, persoonlijke verhalen en lekkere deals in je inbox.

Meld aan

EXCLUSIEF VOOR MEMBERS