Bitterballen, een zak chips of een kaassoufflé; het klinkt velen als muziek in de oren. Maar wat als je nu net die healthy lifestyle aan wil nemen en toch iets lekkers wil? Voor jou tippen wij de lekkerste gezonde snacks.
Gezond eten, maar toch zin om te snacken? Dít zijn onze favorieten
Ook voor als je komend jaar die goede voornemens wél wil volhouden.
Snacks
We snappen allemaal dat een komkommer als snack een gezonde optie is, maar als je het iets meer bijzonder wil maken, dan ben je hier aan het goede adres. We vragen de redactie wat hun favoriete gezonde snacks zijn. Lees dus vooral verder voor wat inspo.
Redacteur Gaby: groenten met zelfgemaakt kwarkdip
“Deze is om je snackgroenten een lekkere twist te geven. Je doet één theelepel van een kruidenmix naar keuze in een bakje, daar doe je twee eetlepels yoghurt of kwark bij en één theelepel honing, mixen en klaar. Laat het heel even rusten, zodat de smaak kan versterken, pak je groentjes en snoepen maar. Super easy en ook nog eens lekker.”
Redacteur Misha: geroosterde kikkererwten
“Dit is een topper als je behoefte hebt aan iets hartigs en je eigenlijk een zak chips open wil trekken. Haal één blik kikkererwten, doe ze in een bakje, doe daar twee eetlepels olijfolie, een halve eetlepel pikante paprika poeder, een snufje knoflookpoeder en zout naar smaak bij, gooi ze op een bakplaat en bak op 200 graden. Rooster de kikkererwten 15 minuten in de oven, schep ze even om en zet nog eens 10 tot 15 minuten in de oven totdat ze lekker crispy zijn. Laat de erwten even afkoelen en daar is je snack.”
Dit bericht op Instagram bekijken
Een bericht gedeeld door Sandra | Recepten & inspiratie 🍽 (@leukerecepten_nl)
Redactiestagiair Ottelien : zelfgemaakte avocado-geitenkaas spread
“Je kan dit eten met of zonder brood. Het is makkelijk verteerbaar en ook nog eens een echte delicatesse, al zeg ik het zelf. Wat heb je nodig? Één avocado, knoflook, peper en zout naar smaak (ik hou van lekker veel), een half stukje zachte geitenkaas en slagroom. Je pakt de blender erbij gooit de avocado, knoflook, peper en zout erin en je mengt dit klein tot een puree. Vervolgens snijd je de geitenkaas in kleine plakjes/stukjes. Dit pureer je met de blender – in een ander bakje dan de avocado -, doe daar op gevoel wat slagroom, peper en zout bij en mix tot een gladde massa. Voor de opmaak doe je de avocado eerst in een bakje en de geitenkaas er bovenop. Aanvallen maar! “
Producer Yaël: gezonde Snickers
“Hiervoor moet je pindakaas, dadels en chocola in huis halen. Je haalt de pit van de dadel eruit, dan smeer je de dadel in met pindakaas (optioneel kun je er ook nootjes in doen). Vervolgens smelt je pure chocola, daar doop je de gevulde dadel in en die leg je op een bakplaat. Een beetje zout erover en hup, de vriezer in. Na een tijdje is de chocola hard geworden en kun je smullen van deze gezonde Snickers.”
Dit bericht op Instagram bekijken
Een bericht gedeeld door Sandra | Recepten & inspiratie 🍽 (@leukerecepten_nl)
Online content manager Merel: cavolo roosteren in de oven (soort boerenkool)
“Ook dit is een lekkere variant op chips. Je hebt hiervoor nodig: 500 gram palmkool, vier eetlepels gomasio (of zout) en vier eetlepels olijfolie. Je start met het wassen van de palmkool. Dep daarna goed droog met een schone theedoek. Haal de bladeren van de stengels (die je weer zou kunnen gebruiken voor een soep of door je ei) en scheur de bladeren in stukjes van ongeveer vier tot zes centimeter. Gooi in een kom en doe daar olijfolie bij, die je erin masseert met je handen. Verdeel de blaadjes over een bakplaat en bestrooi dit met de gomasio. Rooster ze ongeveer 10 minuten in het midden van de oven tot ze lekker krokant zijn. En tada; daar zijn je healthy chips.”
Waarom een glutenvrij dieet (zonder aandoening) niet altijd de gezondere keuze isLees meer
Dit bericht op Instagram bekijken
Een bericht gedeeld door Dalí – Holistische foodcoach voor vrouwen (@zonderzooi)