Het aanbod aan podcasts lijkt eindeloos. Zie jij door de bomen het bos niet meer, of denk je al het moois al te kennen?
De redactie van LINDA.meiden deelt graag een paar (verborgen) parels met je.
Het aanbod aan podcasts lijkt eindeloos. Zie jij door de bomen het bos niet meer, of denk je al het moois al te kennen?
De redactie van LINDA.meiden deelt graag een paar (verborgen) parels met je.
De geopolitieke podcast die je wél kunt volgen. Journalisten Suzan Yücel en Jos de Groot praten je van A tot Z bij over wat er in de wereld gebeurt. Iedere dinsdag selecteren ze een buitenlandonderwerp uit het nieuws waarvan zij denken: hier moet je meer over weten. Samen met een gast gaan ze net iets verder dan het achtuurjournaal en geven ze ontwikkelingen in het buitenland een gezicht. Elke dinsdag om 16.00 uur staat een nieuwe aflevering online.
Elke week sleept Emma Rutger mee in de wereld van intieme vrouwenzaken. Rutger heeft namelijk zijn hele leven nog geen vulva gezien. Zelfs niet bij zijn geboorte. Dat is ook niet zo gek: Rutger valt namelijk op mannen. Maar wanneer Emma ongesteld wordt tijdens een gezamenlijke vakantie en Rutger erop uit stuurt om ‘materiaal’ te halen, ontstaat er paniek én een idee, namelijk deze podcast.
In Nee, Man de podcast praten Rocher Koendjbiharie, Daniël van de Poppe en Jules de Keiser met hun gasten over mannelijkheid, genderexpressie en meer. Een belangrijk onderwerp dat steeds meer in de schijnwerpers komt. Er is dan ook genoeg om over te praten. Zo maakten Daniël en Rocher een bonusaflevering naar aanleiding van de aflevering van BOOS over seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Andere afleveringen gingen bijvoorbeeld over masculiniteit in films, internationale vrouwendag en racisme. De podcast telt inmiddels al vier seizoenen.
In deze nieuwe podcast van het Tropenmuseum gaat onderzoeksjournalist en podcaster, Zoë Papaikonomou, voorbij hij/zij met een co-host en wisselende gasten. Ze bespreken in vijf afleveringen de ins en outs van gender, waaronder: mode, opvoeding en gender in de media en het werkveld.
Veel Nederlanders van kleur vinden dat de media geen goede afspiegeling zijn van de multiculturele en diverse samenleving. Deze podcast is ontstaan vanuit de behoefte om verhalen en maatschappelijk relevante onderwerpen vanuit het perspectief van vrouwen van kleur te vertellen en ze een – tot nu toe bijna ontbrekende – stem te geven.
Dipsaus wordt gepresenteerd door oprichters Anousha Nzume, Ebissé Rouw en Mariam El Maslouhi. Met hun selectie van onderwerpen en gasten laten zij zien dat er een wervelende wereld bestaat die niet wordt geadresseerd door de reguliere media.
Iedere woensdag bespreken online sisters Widya Soraya en Paula Molina Montes de Oca van alles over zelfontwikkeling, spiritualiteit, (zelf)liefde, daily life en meer. Dit doen ze in alle eerlijk- en openheid, precies zoals ze dat ook in hun vriendschap doen. Het maakt deze podcast tot je online safe space – met échte takki’s en no filter.
Domme vragen bestaan niet? One’sy Muller en Vinny Tailor zijn erachter gekomen dat dat wél zo is. In Domme Vragen Bestaan Wel onderzoeken ze die, samen met een gast. Wat doen ongemakkelijke, pijnlijke, directe, grappig bedoelde of kwetsende vragen en opmerkingen met iemand? Dus wil je weten wat je niet moet vragen aan iemand die net gehoord heeft dat-ie kanker heeft? Waarom iemand die dik is niet op jouw dieetadvies zit te wachten? En ben je benieuwd wat een homo wél wil horen? Luister dan naar deze podcast.
Duncan en Stijn, twee homo’s in de twintig met het hart op de tong, vertellen ronduit over hun levens aan de hand van wisselende thema’s. Aan het eind van de aflevering wordt het thema voor de volgende uit een heuse grabbelton getoverd. De twee gooien hun onzekerheden, ervaringen, meningen en geheimen op tafel. Van reizen tot daten, van rouwen tot verhuizen en van onzekerheden tot je dromen najagen: alles wordt besproken. Álles. Zonder filter, zonder schaamte, zonder rem. Want ja, je bent een relnicht of je bent het niet.
Jaimie Vaes in LINDA.meiden podcast 'Hartzeer' open over huiselijk geweldLees meer