Thuisisolatie betekent geen koffie van het barretje in de straat of een ritje langs de Starbucks. Met deze koffierecepten maak jij thuis de lekkerste én goedkoopste bakkies pleur.
En wie zegt dat koffie enkel voor het begin van de dag is?
Dalgona
Een kunstig kopje koffie waar elke influencende wereldburger het inmiddels over heeft is Dalgona koffie. Een karamel-koffie die ineens razend populair is geworden én ongelooflijk makkelijk in elkaar te flansen is. Je hebt namelijk maar vier ingrediënten nodig: – 2 eetlepels instantkoffie – 2 eetlepels suiker – 2 eetlepels water – Melk (of sojamelk)
Het enige dat je hoeft te doen is de instantkoffie, suiker en het water in een kom te doen en deze met een handmixer (of garde) te mixen. Roer goed door, zodat het mengsel luchtig wordt. Voeg het geheel toe aan een glas dat voor tweederde gevuld is met koude melk en voilá!
Frappé
Wie ooit in Griekenland is geweest, heeft de Frappé op menig menu voorbij zien komen. Ook voor deze Griekse ijskoffie gebruik je instantkoffie en hij is heerlijk als je wat zon pakt op het balkon of in de tuin. Wat je nodig hebt: – 2 theelepels instantkoffie – 1 à 2 theelepels suiker (naar smaak) – 3 ijsklontjes – 150ml ijskoud water – Scheutje (amandel)melk naar smaak
Doe alles bij elkaar in een shaker of meng met een garde in een kom. Schenk in een longdrinkglas en klaar ben je.
Espresso Tonic
Als je op zoek bent naar een verfrissende koffie, die niet zwaar is zoals een koffie met melk kan zijn, dan is de Espresso Tonic misschien iets voor jou. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje geduld. – Een koud geworden espresso (30ml koffie) – Tonic – 4/5 ijsblokjes – Eventueel een schijfje limoen
Schenk de tonic met de ijsblokjes voor drievierde in een longdrink- of smoothieglas. Schenk de koud geworden espresso rustig over de ijsblokjes uit. Doordat de koffie tussen de ijsblokjes blijft hangen, houd je de scheiding tussen koffie en tonic.
https://www.instagram.com/p/B92U9j8nwF7/
Affogato
Met maar twee ingrediënten zet je een heerlijk koffiedessert op tafel. Mag jouw toetje wel een kick gebruiken, dan kun je er een likeur zoals amaretto, Bailey’s of karamelrum bij serveren. – Een espresso (30ml)
– Een bolletje vanille-ijs
Schep de bol ijs in een waterglas en schenk hier de espresso (eventueel gemixt met likeur) over het ijs uit. Smakelijk!
Een heerlijke cocktail voor na het eten of gewoon op een vrijdagavond? Wat dacht je van een Espresso Martini? Wel zo leuk in een origineel martiniglas, en een cocktailshaker is ook wel belangrijk. Heb je die eenmaal in huis, dan maak jij de lekkerste koffiecocktail. – 30ml koffielikeur (Kahlúa is het lekkerst)
– 30ml wodka
– Een espresso (30ml)
– Eventueel 5ml suikersiroop of een theelepel suiker
– 3/4 ijsklontjes Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schud snel. IJsblokjes mogen niet smelten. Uitschenken in een martiniglas zonder de ijsblokjes. Koffieboontjes als garnering optioneel.