Vier het weekend (alvast) met dit heerlijke recept voor jouw eigen huisgemaakte patatje stoofvlees. Deze keer met piccalilly – lees: groenten, dus gezond – uit eigen keuken.
Vergeet de snackbar of die bekende bezorgdienst; dit maak je thuis zelf net zo makkelijk, én lekkerder. Heerlijk om het weekend mee in te luiden, of juist voor de zondagavond met het bord op schoot.
Planning
Voorbereidingstijd 35 min
Wachttijd 30 min
Totale tijd 65 min
Ingrediënten
1 kg Franse frietjes (koeling)
4 el zonnebloemolie
800 g Hollandse roerbakmix (2 zakken à 400 g)
600 g hacheevlees (Food by Four, 2 pakken à 300 g)
50 g bloem
1 el kerrie
250 ml wittewijnazijn
50 g suiker
7,5 g platte peterselie (bakje à 15 g)
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er de friet over. Besprenkel met 2 el olie en bak in 30 min. in de oven knapperig. Schep halverwege de baktijd om.
Snijd intussen de Hollandse roerbakmix in kleinere stukken van ca. 1 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de helft van de roerbakmix 4-5 min. Schep er het hacheevlees door. Doe het deksel op de pan en verwarm 10 min. op laag vuur.
Kook intussen de rest van de roerbakmix in 3 min. beetgaar. Meng de bloem, kerrie en 125 ml water met een garde tot een glad mengsel. Giet de groenten af en laat uitlekken.
Breng in dezelfde pan de azijn tegen de kook aan. Voeg de suiker toe en laat al roerend oplossen. Voeg het bloemmengsel toe, roer met de garde glad en kook 2 min. door. Schep er de groente door en breng op smaak.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de friet over 4 borden. Schep er het hacheevlees met de groenten en piccalilly op. Garneer met de peterselie.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.