Dat vaste rondje door je wijk ken je nou wel. Toch is een frisse neus halen een van de weinige dingen die we tijdens de lockdown nog wél kunnen.
Om de wandeling door de buurt een andere invulling te geven, hebben wij een paar tips.
Wandeling
Het liefst staan wij nu op de latten in de Oostenrijkse sneeuw, of draaien we een pirouette op natuurijs, maar dat zit er helaas niet in. Het blijft bij een dagelijkse wandeling door de buurt. Maar vergis je niet: ook daar is genoeg natuur te vinden. Op de stoeptegels, aan de muur, in de tuin en in het struikgewas voor de deur.
Al het groen in de buurt wordt snel gecategoriseerd als ‘onkruid’ of ‘struik’, maar het zal je nog verbazen in hoe veel verschillend groen de tuinomheiningen en de stadsmuren zijn gehuld.
Met een app als Plantifier kun je elke (tuin)plant voortaan een naam geven. Een foto van en stuk groen wordt door de app ‘vertaald’ naar een plant. Misschien heeft de buurvrouw haar muren wel behangen met stokrozen, of vind je tussen de stoep melkdistels of herderstasjes. Zo kom je gelijk aan die 10.000 stappen per dag en ben je weer wat kennis rijker.
Stoeptegelplantjes
Trek je kinderen aan de mouw en graai een pot stoepkrijt uit de schuur, het is tijd voor Botanical Chalking. De trend is begin deze zomer overgewaaid uit Frankrijk en draait om de ondergewaardeerde stoeptegelspleetplantjes.
Door deze plantjes met krijt te omcirkelen en de naam erbij te schrijven, veranderde dit eigenaardige onkruid in bloeiend groen. Sommigen maken hele kunstwerken met stoepkrijt, om de plantjes in de straat uit te lichten.
Al dat onkruid dat opeens in gewaardeerde flora is veranderd, kan ook het decor zijn van een heuse schattenzoektocht, ofwel: geocaching. Aan de hand van coördinaten op je GPS of smartphone ga je op zoek naar een ‘schat’. Wat dat precies is, blijft altijd een raadsel. Maar er zijn in ieder geval genoeg zogenaamde caches te vinden.
Een stevige wandeling gegarandeerd én je ziet waarschijnlijk ook nog eens een ander deel van je eigen stad. Nou, hop hop, in de benen.