Deze keer geen sticky rice, maar sticky tofu. Een top recept voor meatless monday, maar ook heel smakelijk alle andere dagen van de week. Het leert je echt lekkere tofu te bereiden.
Tofu, een vleesvervanger waar je alle kanten mee op kunt en heel goed kunt verwerken in verschillende gerechten. Je moet alleen wel even weten hoe je het lekker bereidt. Dit recept helpt je hierbij.
De specs
25 min bereiden
4 personen
503 kcal/pp
Ingrediënten (4 pers)
1 groentebouillonblokje
4 cm verse gember
4 el zonnebloemolie
250 g tofu
1 el maïzena
400 g snackkomkommertjes
2 stronken paksoi
1 el sambal oelek
4 el ketjap manis
1 keukenpapier
300 g witte rijst
schuimspaan
Aan de slag
Spoel de rijst af en doe in een pan. Schenk er 600 ml water bij en voeg het bouillonblokje toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook in 15 min. gaar.
Schil de gember en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Verhit 4 el zonnebloemolie in een wok en frituur de gember in 5 min. krokant. Schep de gember met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Schenk de gemberolie in een vuurvast bakje.
Snijd intussen de tofu in reepjes van 2 bij 0,5 cm en schep om met de maïzena. Verhit in een koekenpan 2 el gemberolie en bak de tofu in 10 min. krokant. Schep regelmatig om.
Halveer de komkommertjes in de lengte. Snijd de paksoi in stukken van 2 cm. Verhit in de wok 2 el gemberolie. Roerbak de komkommer met de paksoi 5 min. Voeg de gefrituurde gember toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak. Voeg de sambal en ketjap toe aan de tofu en laat 1 min. karamelliseren.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep er de komkommer met de paksoi en gember op. Verdeel er de tofu met de saus over.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.