Ben jij geen geboren sushi chef, heb je altijd ruzie met het matje en valt jouw California roll steevast uit elkaar? Dan is de sushi bowl hét gerecht voor jou. Kan niet misgaan.
Zin in sushi, maar geen tijd om het te maken? Dan is een sushi bowl een uitkomst. Smaakt net zo lekker en het kost een hoop minder tijd, omdat je alles in één kom doet.
Planning
Voorbereidingstijd 20 min
Wachttijd 5 min
Totale tijd 25 min
Ingrediënten (4 pers)
14 g pak nori-vellen
2 el zonnebloemolie
250 g sushirijst
1 bos bosuitjes
300 g gesneden rode kool
1 el sriracha
2 el mayonaise
150 g julienne wortel
250 g cocktailgarnalen naturel
bakkwastje
grillpan
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Breng voor de rijst en rode kool een pan water aan de kook.
Bestrijk de nori-vellen met het bakkwastje met water en vouw dubbel. Leg op een bakplaat en bestrijk met 1 el olie. Bak in 3-5 min. krokant in de oven.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan. Snijd de bosuitjes in stukken van 4 cm en schep om met 1 el olie. Grill de bosui rondom tot er grillstreepjes op staan.
Doe de rode kool in een zeef, zet boven het kokende water, doe er een deksel op en stoom 5 min. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat droog stomen. Meng de sriracha met de mayonaise en 1 el water tot een dressing.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel er de bosui, rode kool, wortel en garnalen over. Besprenkel met de srirachamayo. Serveer met de nori-chips.
Tip: strooi sesamzaadjes over de nori-vellen voor extra smaak.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.