Dit is er weer eentje voor op de ‘lekker makkelijk, dus oh zo lekker voor de donderdag’-lijst. Want deze ovenschotel zit boordevol lekkers, maar staat ook lekker binnen een half uur op tafel.
Zalm kun je op heel veel manieren bereiden. In dit recept maken we er een ovenschotel van met minikrieltjes, kaas en diverse soorten groenten. Een perfecte combinatie.
Planning
Voorbereidingstijd 25 min
Wachttijd 5 min
Totale tijd 30 min
Ingrediënten (4 pers)
4 el zonnebloemolie
600 g minikrieltjes
250 g zalmfilet met huid
2 tenen knoflook
800 g Provençaalse roerbakmix (2 zakken à 400 g)
1 el bloem
500 ml kookroom 20% vet
100 g Goudse kaas 48+ geraspt pittig (zakje à 250 g)
ovenschaal (20 x 30 cm)
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes 15 min. Schep regelmatig om. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de zalm in 3 min. op de huid krokant.
Snijd intussen de knoflook fijn. Keer de zalm en bak nog 1 min. Zorg dat de zalm nog net niet gaar is. Haal de zalm uit de pan en leg op een bord.
Fruit de knoflook 1 min. in het bakvet van de zalm. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg 1 el bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er de kookroom bij en roer door. Breng de stoof op smaak.
Schep de krieltjes in de ovenschaal. Verdeel er de groenten met de saus over. Leg er de zalm op met de huid naar boven. Strooi er de kaas over en gratineer 5 min. in de oven.
Tip: roer eventueel een handje fijngesneden peterselie door de stoof.
Tip 2: voeg eventueel 2 tl gedroogde kruiden zoals oregano, tijm, rozemarijn of Italiaanse kruiden toe aan de krieltjes.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.