‘Éindelijk kan het weer’, vertelt Thérèse Boer van sterrenrestaurant de Librije tussen de voorbereidingen voor het culinaire festival ‘Chef’s (R)evolution’ door.
Thérèse Boer over culinair festival Chef's (R)evolution: 'Éindelijk kan het weer'
Na twee coronajaren kan het event, dat zij samen met haar man en chefkok Jonnie Boer organiseert, weer plaatsvinden.
Chef’s (R)evolution
Zondag 4 en maandag 5 september openen Jonnie en Thérèse de deuren van hun restaurant de Librije en het nabijgelegen theater. Hun doel? Het publiek op laagdrempelige wijze laten kennismaken met mooie, eerlijke gerechten én bijpassende wijnen.
Omdat het dit jaar de vijfde keer is dat Jonnie en Thérèse het event organiseren, krijgt het een jubileumtintje. Zo is het pop-up restaurant van Brass Boer Thuis, Bonaire & Curaçao in het loadingdock van het theater dit jaar nieuw. “Je kunt je eigen driegangenmenu samenstellen”, vertelt Thérèse.
De opzet is verder hetzelfde als andere jaren. Op de Boer&Markt staan leveranciers en collega-restaurants van Jonnie en Thérèse om hun producten te laten proeven. “Super leuk om te bezoeken voor iedereen die wat wil proeven en houdt van een goed glas wijn. Kinderen kunnen gewoon lekker mee, ook voor hen hebben we leuke dingen om te proeven”, vertelt zij.
Workshops en kookwedstrijd
Tijdens het event houden ze chefs rekening met de huidige tijdsgeest. “We gaan mee met het jaar 2022 door op duurzaamheid en vegetarische producten in te spelen.” Naast het proeven kun je op de markt zelf ook uit de handen uit de mouwen steken tijdens een van de workshops op een speciale rondvaartboot.
Hoewel de markt voor iedereen met liefde voor eten toegankelijk is, zijn de activiteiten in het theater meer voor de ‘freak’, zoals Thérèse het noemt. Hier geven zij, Jonnie en ander chefkoks presentaties. “Dat publiek bestaat uit collega’s, maar ook mensen die gek zijn van koken.”
Ook leuk: dit jaar hebben Jonnie en Thérèse oud-leerlingen uitgenodigd om een gerecht te koken. “Het leuke is dat dit allemaal mensen zijn die de afgelopen twintig jaar bij ons hebben gewerkt.”
Zo gepiept: curry madras à la Jonnie BoerLees ook