Met dit recept haal je super simpel de Spaanse costa in huis. Ogen dicht, glas sangria erbij, iets leuks van Rolf Sanchez uit de speakers en jouw zwoele zomeravond is compleet.
Bekijk het Wat eten we?-weekmenu voor meer zomerse recepten:
Pasta met geroosterde tomaten
Ovenschotel met kip en spinazie
Saltimbocca van kip met andijviesalade
Mexicaanse gehaktballen in tomatensaus
Paella met chorizo en garnalen
Paella is toch wel echt de smaak van Spanje. Het brengt je direct weer terug naar die ene heerlijke vakantie. Een perfect recept dus, voor wie het voorlopig nog even met de Hollandse zomer moet doen.
Planning
Voorbereidingstijd 5 min
Wachttijd 20 min
Totale tijd 25 min
Ingrediënten (voor 4 pers)
1 kippenbouillonblokje
0,1 g saffraan (buisje)
175 g chorizo
2 uien
2 tenen knoflook
1 rode paprika
5 tomaten
2,5 el olijfolie
300 g risottorijst
200 g snijbonen (diepvries)
Aan de slag
Los het bouillonblokje op in 1 L heet water. Voeg ook de saffraan toe. Haal het velletje van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Snipper 1 ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes.
Verhit in een paella- of hapjespan 2 el olie. Bak de chorizo met de ui en knoflook 2 min. Voeg de paprika en 3 in stukjes gesneden tomaten toe en bak 1 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de helft van de bouillon erbij en laat de rijst de bouillon zachtjes pruttelend opnemen. Roer af en toe. Schep de snijbonen door de rijst en schenk de rest van de bouillon erbij. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag, maar roer niet meer: de rijst mag aan de pan plakken: Kook de rijst in 8-9 min. zachtjes gaar.
Snijd de tweede ui in halve ringen en laat weken in een bak met ruim water. Breng intussen de rest van de tomaat op smaak met zout en peper en ½ el olijfolie. Schep er op het laatst de ui door. Garneer de paella met het tomaatmengsel en bestrooi met peper naar smaak. Zet de paella in de pan op tafel.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.