Na een culinaire Kerstmarathon in de keuken, wil je waarschijnlijk niets liever dan even lekker simpel en gezond. Voor die dagen is dit het beste recept.
Het enige dat jij hoeft te doen is de ingrediënten snijden (en kneuzen), de rest doet de oven. Alleen nog even de babyspinazie er doorheen scheppen vlak voor het serveren, opscheppen en smullen maar.
De specs
40 min bereiden
4 personen
565 kcal/pp
Ingrediënten
0.5 biologische pompoen
125 g pittige chorizo
400 g scharrelkipfilet
4 tenen knoflook
450 g mini-krieltjes
340 g wittekaasblokjes 45+
100 g babyspinazie
bakpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de pompoen, schep met een lepel de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in halve maantjes van 1 cm dik. Halveer de chorizo en verwijder het vel en snijd in blokjes van 3 cm. Snijd de kipfilets in vieren. Kneus de knoflook met de platte kant van een mes.
Verdeel de pompoen, chorizo, kip en knoflook over de bakplaat. Verdeel er de krieltjes over. Schep er de kaasblokjes over en besprenkel met 4 el olie uit de pot. Rooster de groenten met het vlees 30 min. in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven, schep er de spinazie door en bestrooi met versgemalen peper.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.