Inpakken en wegwezen, want bij deze heerlijk frisse vispakketjes kun je de oven bijna al het werk laten doen. Lekker met gegrilde courgettes, gevuld met zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas.
Door het inpakken van de vis, met basilicumolie en citroen, trekken alle smaken goed in de kabeljauw en dat proef je, wat een smaakexplosie! Trouwens ook een goed recept voor op de barbecue, om te onthouden of bewaren.
Planning
Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Ingrediënten (voor 4 pers)
2 citroenen
20 g basilicum
5 el olijfolie
4 courgettes
480 g kabeljauw
140 g zongedroogde tomaten (pot à 280 g)
100 g Parmezaanse kaas
bakpapier
grillpan
aluminiumfolie
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Boen 1 citroen schoon en snijd in dunne plakjes. Doe de plakjes citroen in een zeef, schenk er kokend water over en laat uitlekken. Houd een paar blaadjes basilicum apart ter garnering. Snijd de rest van de basilicum zo fijn mogelijk en doe in een ruim bakje. Schenk er 3 el olijfolie bij en roer door. Breng de basilicumolie op smaak.
Halveer intussen de courgettes in de lengte en schraap er met een lepel de zaadlijsten uit, zodat je een soort bootje krijgt. Verhit de grillpan. Smeer de courgettes in met 2 el olijfolie en grill 4 min. rondom.
Leg de vis op een groot stuk aluminiumfolie. Smeer de vis in met 2 el van de basilicumolie en leg er de plakjes citroen op. Vouw de aluminiumfolie dicht en bak de vis in 12-15 min. in de oven gaar.
Hak de zongedroogde tomaten grof en voeg toe aan de rest van de basilicumolie. Rasp de Parmezaanse kaas grof en roer er de helft door. Leg de courgettes op de met bakpapier beklede bakplaat. Vul de courgettes met het mengsel en strooi er de rest van de kaas over. Gratineer de courgettes 5 min. in de oven.
Verdeel de vis in 4 porties en leg op 4 borden. Leg er op elk bord 2 courgettehelften bij. Garneer met de apart gehouden basilicum.
Tips: dit gerecht is ook geschikt voor de barbecue. En duw eventueel na het vullen een paar snacktomaatjes in de courgettes.
Meer recepten
Bekijk hier alle recepten uit het Wat eten we? – weekmenu.