Deze week een lekker simpel recept met noodles, groenten en kip. Maar, deze keer wel een noodlegerecht om letterlijk en figuurlijk je vingers bij af te likken. Het geheim: gekaramelliseerde kip.
Je hebt niet veel nodig om lekker te koken, dat blijkt maar weer eens. Dit oosterse gerecht maak je met slechts zeven ingrediënten, waarvan je de helft misschien zelfs al in huis hebt. Lekker makkelijk!
Planning
Voorbereidingstijd 25 min
Totale tijd 25 min
Ingrediënten
50 g ongezouten cashewnoten
2 el zonnebloemolie
500 g scharrelkipkluifjes
250 g volkoren noodles
1 bos bosuitjes
800 g Thaise roerbakmix (2 zakken a 400 g)
100 ml teriyakisaus (flesje a 175 ml)
Aan de slag
Verhit een wok zonder olie of boter en rooster de cashewnoten 3 min. Doe ze op een bord en laat afkoelen. Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kip in 15 min. rondom gaar.
Kook intussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit 1 el zonnebloemolie in de wok en roerbak de groenten met twee derde van de bosui in 5 min. beetgaar. Breng op smaak met 1 el teriyakisaus.
Voeg de rest van de saus toe aan de kip en laat 2 min. karamelliseren. Schep er de cashewnoten door en warm 1 min. mee.
Verdeel de noodles en groenten over 4 kommen. Schep er de kipkluifjes met de cashewnoten en saus op. Garneer met de rest van de bosui.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.