Thuis werken betekent goede koffie en een wasje tussendoor, maar ook iedere dag voor je eigen lunch zorgen. En na een jaar is de inspiratie misschien een beetje op? We helpen je graag met het Wat eten we?-weekmenu.
Ook op het menu deze week:
Spinaziepannenkoeken met gepofte tomaatjes
Macaronisalade met tonijn en rucoladressing
Quiche lorraine met sperziebonensalade
Komkommersoep met bieslookbrood
Bekijk hier alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.
Recept luchtige omelet met groenten en zalm
De combinatie van ei, groenten en vette vis is perfect voor een stevige, maar gezonde lunch. Voor als je nog een pittige middag voor de boeg hebt. Of wanneer je alvast wat lekkers wilt uitproberen voor de paasdagen.
Planning
Voorbereidingstijd 35 min
Totale tijd 35 min
Ingrediënten (voor 4 pers)
200 g bospeen
2 el olijfolie
1 rode paprika
250 g groene asperges (bos à 500 g)
6 scharreleieren
250 g ricotta
20 g basilicum
200 g gerookte zalm
mixer
Aan de slag
Schil de wortels en halveer ze in de lengte. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortel 10 min. Snijd intussen de paprika in reepjes. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en halveer ze in de lengte. Voeg de paprika en asperges na 5 min. toe aan de wortel en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om.
Splits intussen de eieren. Doe het eiwit in een schone kom en klop met de mixer luchtig. Roer het eigeel los en breng op smaak. Schep het eigeel luchtig door het opgeklopte eiwit.
Schep het luchtige eimengsel op de groenten en verdeel gelijkmatig. Bak de omelet in 20 min. op laag vuur gaar met het deksel op de pan.
Schep de ricotta in een kom en roer los. Houd een paar blaadjes basilicum apart. Snijd de rest van de basilicum fijn en roer door de ricotta. Breng op smaak. Scheur de zalm in stukken.
Leg een bord ondersteboven op de pan en keer de omelet met behulp van het bord. Schep de ricotta in het midden van de omelet. Verdeel er de zalm over en garneer met basilicum.