Hoewel de lente meer welkom is dan ooit, gaan we tóch ook de winterse geneugten missen. Met stip op één natuurlijk: de stamppot. Nou, da’s niet nodig, met deze voorjaarsvariant uit het Wat eten we?-weekmenu.
Ook op het menu deze week:
Zoetzure tofu met gebakken rijst
Romige pasta met kip en broccoli
Parade van wraps
Aardappelsoep met pittige tosti’s
Stamppot met lentetwist
Onze favoriet uit dit weekmenu is de voorjaarsstamppot met veldsla en kerriekibbeling. Wat ‘m zo lekker lenteproof maakt? Natuurlijk de veldsla en paprika, maar de frisse yoghurtravigotte maakt ‘m af.
Planning
Voorbereidingstijd: 5 min
Wachttijd: 20 min
Totale tijd: 25 min
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 rode paprika’s
2 el zonnebloemolie
1 kg kruimige of stamppotaardappelen
0,5 rode ui
2 augurken
150 g yoghurt Griekse stijl naturel 10%
2 l zonnebloemolie om in te frituren
350 g pangasiusfilet
150 g zelfrijzend bakmeel
1 tl kerrie
200 ml bruisend mineraalwater
170 g veldsla
2 blaadjes keukenpapier
1 pureestamper
Aan de slag
Snijd de paprika’s in reepjes. Verhit in een koekenpan de olie. Voeg de paprika toe en smoor in 15 minuten zachtjes gaar. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
Snipper de ui ragfijn. Snijd de augurk in piepkleine blokjes. Meng de ui en augurk door de yoghurt.
Verhit de olie om te frituren in een hoge pan tot 180 graden. Snijd de pangasiusfilets in reepjes en dep ze droog met keukenpapier. Doe het bakmeel en de kerrie in een kom. Schenk het mineraalwater er langzaam bij en klop tot een yoghurtdik beslag.
Haal de visreepjes door het beslag en laat overtollig beslag even van de vis druipen. Frituur de kibbeling in 2 tot 3 minuten gaar en goudgeel. Laat de kibbeling op keukenpapier uitlekken. Giet intussen de aardappelen af en vang een kop kookvocht op.
Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de paprika en de veldsla erdoorheen. Breng op smaak met peper.
Schep de stamppot op vier borden en leg er de kerriekibbeling bij. Serveer met de yoghurtravigotte.
Meer recepten
Bekijk hier alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.