Elke maandag trakteren we je op een nieuw recept van foodblogger Elize van Steen. Deze week een frisse salade met gegrilde perzik.
Personen: vier Tijd: 30 minuten Vegetarische optie: vervang pancetta door vegan spek
Ingrediënten:
Salade:
4-6 rijpe zoete perziken
Takje rozemarijn
100 gr. pancetta
1 à 2 buffelmozzarella’s
100-150 gr. rucola
Optioneel: eetbare bloemen
Munt dressing:
4 el. extra vierge olijfolie van goede kwaliteit
2 el. witte wijnazijn (of vlierbloesemazijn)
7 takjes munt
1 tl. honing
Bereiden:
1. Ontpit de perziken en snijd ze in 8 parten. Sprenkel wat olijfolie over de perziken en verhit de grillpan of de barbecue. Gril de perziken 1 minuut aan elke kant en dep ze met het takje rozemarijn (ook besprenkeld met wat olijfolie).
2. Bak vervolgens de pancetta in een koekenpan tot deze krokant is.
3. Pureer alle ingrediënten voor de dressing met een staafmixer tot een gladde massa en voeg een flinke snuf zout en peper toe.
4. Strooi de rucola over een schaal. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel samen met de gegrilde perzik en pancetta over de rucola. Sprenkel de dressing over de salade en garneer optioneel met eetbare bloemen (ik gebruikte Oost-Indische kers) en serveer direct!