Dit recept bewijst maar weer dat je super snel én vers kunt koken. Want binnen twintig minuten serveer jij een heerlijke pasta met een verse, zelfgemaakte basilicumsaus.
Niets zo lekker als saus uit eigen keuken. En dit recept maakt het je wel heel gemakkelijk. Koop zo’n fijn basilicumplantje, ruikt je keuken ook meteen lekker naar Italië, en dan: pluk, pureer – met de olijfolie en ricotta – proef en oordeel zelf. Zo simpel kan lekker (en vers) zijn.
Planning
Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Ingrediënten (4 pers)
1 ui
5 el olijfolie
2 g courgettes
2 tenen knoflook
250 g ricotta
20 g basilicum
500 g verse spaghetti (koeling)
450 g biologische tuinerwten (diepvries)
200 g gerookte zalm (200 g)
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit 2 el olie in een ruime koekenpan. Fruit de ui. Snijd de courgettes in blokjes van een ½ bij een ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Voeg de courgette en knoflook toe en bak 8-10 min. Breng op smaak.
Schep de ricotta in een hoge beker. Houd een paar takjes basilicum achter ter garnering en voeg de rest toe. Voeg de rest van de olie toe en maal met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak.
Kook de spaghetti met de tuinerwten in ruim water in 4 min. beetgaar. Snijd intussen de zalm in stukjes.
Houd een kopje kookvocht van de pasta apart. Giet de spaghetti en tuinerwten af en doe terug in de pan. Roer er de basilicumsaus door en voeg een scheutje kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Schep er de helft van de zalm en de helft van de courgette door. Breng op smaak.
Verdeel de pasta over 4 diepe borden en verdeel er de rest van de zalm en courgette over. Garneer met de achtergehouden basilicum.
Tip: breng voor extra frisheid de basilicumsaus op smaak met citroensap.
Meer recepten
Klik hier voor alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.