Op haar twintigste vertrok ze met haar verkering en een backpack naar Thailand. Sindsdien is ze verslingerd aan koken en de oosterse keuken. Exclusief voor LINDA. maakt presentatrice Jetske van den Elsen (51) acht korte kookvideo’s.
Deze keer maakt Jetske een heerlijk vegetarisch gerecht: crispy oesterzwammen. “Omdat het ‘De Week zonder Vlees en Zuivel’ is, heb ik speciaal voor jullie een vegetarisch gerecht om te maken. Het is absoluut niet moeilijk en heel erg lekker. Je zult geen vlees missen, geloof me.”
Crispy oesterzwammen voor 2 personen
200 gr oesterzwammen
5 tl 5 spice (vijfkruidenpoeder)
Beetje zout
4-5 el zonnebloemolie
10 chinese pannenkoekjes (vriesvak toko of vervangen voor bao buns)
Halve komkommer in dunne reepjes in (ijs)koud water
2 groene delen van een bosui in dunne sliertjes in (ijs)koud water
2 radijsjes in hele dunne schijfjes
2 el sushi-azijn