Iedereen kent ze, de klassiekers. De ‘altijd goed’-gerechten, zoals pasta pesto. Maar zelfs het grootste gewoontedier heeft weleens zin in variatie. Check daarom dit Wat eten we?-weekmenu en laat je inspireren.
Ook op het menu deze week:
Tofu-nuggets met koolsla
Hutspot met notencrumble en saucijzen
Noodles met krokante garnalen
Diverse plaattaarten
Bekijk hier alle recepten uit het Wat eten we?-weekmenu.
Recept gevulde varkenshaas met pasta pesto
Pasta pesto dus. Lekker, snel, makkelijk, altijd goed. Maar ken je deze variant al? Leuk voor als je eters krijgt, want net even wat chiquer. Of gewoon omdat je zelf zin hebt in een Italiaanse klassieker met een twist, en een lekker stukje vlees.
Planning
Voorbereidingstijd 30 min.
Totale tijd 30 min.
Ingrediënten
325 g varkenshaas culinair
220 g mozzarella
100 g groene pesto (potje à 190 g)
6 plakjes rauwe ham gerookt (pakje à 175 g)
3 el olijfolie
1 paprikamix (3 stuks)
300 g tagliatelle
400 g gewassen spinazie
vershoudfolie
Aan de slag
Snijd de varkenshaas open als een boek, maar niet helemaal door. Leg het vlees tussen velletjes vershoudfolie en sla met een vleeshamer of pan plat tot het ca. 1 cm dik is.
Snijd de mozzarella in plakjes. Bestrijk het vlees met 1 el pesto. Leg de mozzarella er in de lengte dakpansgewijs op en rol het vlees op. Leg 6 plakjes rauwe ham in de lengte naast elkaar en laat iets overlappen. Leg er het vlees op en rol op. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Leg het vlees op de vouwkant in de pan en bak in 20 min. rondom gaar.
Snijd intussen de paprika’s in reepjes. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de paprika al omscheppende in 8 min. gaar. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spinazie in delen toe aan de paprika en laat slinken.
Houd wat kookvocht van de pasta apart. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schep er de rest van de pesto door en voeg een scheutje kookvocht toe voor extra smeuïgheid. Schep er de paprika met de spinazie door.
Verdeel de pasta over 4 borden. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op de pasta.