Helaas blijkt dat veel supermarkthummus helemaal niet zo gezond is als we denken. Niet getreurd, zelfgemaakte hummus to the rescue. Zo maak je de dip in een handomdraai.
Dit recept bewijst maar weer: lekker en gezond hoeft niet ingewikkeld te zijn.
Hummus
Eigenlijk hoef je alleen het basisrecept te volgen en vervolgens kun je losgaan. Varieer bijvoorbeeld met kruiden en andere toevoegingen om je favoriete supermarkthummus na te maken.
Ingredienten:
200 g kikkererwten uit pot of blik (laat gedroogde kikkererwten een nachtje wellen voordat je ze kookt)
3 el tahin
snufje zout
halve citroen (of een hele, afhankelijk van je smaak)
Mix de kikkererwten met de knoflook in de keukenmachine of blender. Voeg vervolgens de ijsblokjes, tahin en citroen toe en maak het af met een snufje zout. Zet de keukenmachine aan en mix tot het mengsel een gladde massa is.
Je kunt eindeloos variëren met de smaak van je hummus. Zo kun je andere ingrediënten, zoals pompoen of avocado, meeblenden. Of kruid de hummus met kerrie, kurkuma, koriander: de opties zijn eindeloos.
Serveer de hummus in een leuke kom. Besprenkel met olijfolie en decoreer met de apart gehouden kikkererwten, paprikapoeder en peterselie. Eet smakelijk!